Изложбата „ИГРИ И ФОРМИ” на албанската съвременна художничка Блерта Хюсени се открива днес от 18 часа в дълбока зала на Балабанова къща. Тя е завършила скулптура в Прищина, а към настоящия момент е докторант в Нов български университет в София.

Госпожица Хюсени представя 20 свои платна, в които основно изразно средство е акрилната боя. Силно повлияна от творчеството на Дега тя представя експресивни произведения, в които властва духа на балетната магия. Авторката използва силата на цветовете, нейните сюжети са в чисти и ярки тонове. Освен фигурални композиции тя изгражда и миражни абстрактни образи и въздейства върху зрителя със своя емоционален и творчески потенциал.

Желанието да сподели свои творби в Балабанова къща е повлияно от усещането за магичност и историчност, които Старият град е вдъхнал у авторката.

Изложбата ще гостува в Пловдив до 30 юни. Входът е свободен!

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…