Българо-австрийската изложба „Няма връзка без мостове“ в Градската художествена галерия обогатява европейските артистични връзки

Първото артистично събитие, с което Българският културен институт „Дом Вигтенщайн“ промотира Пловдив като Европейска столица на културата – 2019 още през януари беше именно изложбата „Няма връзка без мостове“ на артисти от Пловдив и художници от Австрия и други европейски държави. Разширена и обогатена, изложбата ще може да се види през август в Градската художествена галерия, Зали за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“№15. Откриването е на 6 август от 18.00 часа и сред авторите, пристигащи от Австрия, ще бъде и председателката на Професионалната организация на художниците в Австрия Бертхилд Циерл, която е сред инициаторите на проявата.

Г-жа Циерл обяснява мотото на международната изложба така:

„Мостовете са здрави и устойчиви на натиск съоръжения, противопоставящи се на физическите сили и на силите на природата. Те олицетворяват идеята за преминаване от един бряг към друг и я представят метафорично всеки път, когато мислено правим крачка или скок. Мостовете служат на разбирателството, с мостовете се свързват разделени брегове и се обединяват хората. В изложбата съвременни художници от Пловдив, България, заедно с техни колеги, живеещи в Австрия и други европейски страни, показват в абстрактни и реалистични творби една прекрасна комбинация на различни художествени позиции. С представянето на изложбата в два австрийска града и сега в Европейската столица на културата - Пловдив 2019 се подчертава как прекрасно културните различия могат да се комбинират помежду си“.

Изложбата ще може да се види до 1 септември.

Със свои произведения участват:

Бина Габриеле

Улрике Чладек

Ангелика Хофмайстер

Герлинде Козина

Беатрикс Кучера

Бригита Лихтенхофер –Вагнер

Еда Мали

Йоли Маурер

Мерта Регина

Бригите Майси

Ренате Полцер

Алфред Постфман

Гизеа Раймер

Марина Зайлер Недкоф

Адолф Тума

Бернхард Визер

Визниевски Лезцек

Бертхилд Циерл

Емилия Арабаджиева

Йоанна Атанасова

Марин Бекирски

Кирил Иванов

Михаела Иванова

Ангел Китипов

Атанас Колев

Светлин Колев

Лили Кючукова

Николай Няголов

Никола Певичаров

Моника Роменска

Николай Томов

Иван Чакъров

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…