Картини оживяват пред очите на посетителите с помощта на специално мобилно приложение

Иновативната изложба на картини с добавена реалност „Дигитално мастило” ще гостува в Пловдив до 22 август 2019 г. Шестте картини, които оживяват благодарение на мобилно приложение, са достъпни за всички желаещи да се насладят на добавената реалност към графиките. Входът е свободен за гости и клиенти на клона на ОББ на ул. „Парчевич“ №2 всеки делничен ден от 8:30 до 17:00 ч. 

Дебютът на изложбата беше на 9 април 2019 г. в ОББ Галерия в София, по време на представянето на мултибанкинг – новата функционалност на мобилното приложение ОББ Мобайл. Изложбата предизвиква интерес с впечатляващите произведения на Боряна Дончева, Иван Матеев и Зоран Мише, както и с със специално създадената за случая  картина на Златка Узунова, вдъхновена от приложението ОББ Мобайл. Всички платна оживяват и разкриват неочаквана добавена реалност чрез специално приложение, достъпно за всички желаещи да се насладят на изложбата. Добавената реалност допълва историята на всяко от произведенията и дава нови възможности за интерпретация и преживяване на изкуството. Спонтанните реакции на посетителите бяха наблюдавани и в два столични търговски центъра, които имаха удоволствието да домакинстват изложбата.             

Оживяването на произведенията става възможно благодарение на усилията на Златка Узунова и Димо Чотров от „Лаборатория Виртуална и разширена реалност - София Тех Парк“, ръководени от проф. Стоян Малешков. За тях „раздвижването“ на произведенията е възможност да съчетаят творчество и технология в общо произведение на изкуството.

За ОББ е огромно удоволствие да сподели иновативната изложба и преживяването на картините в нея с всички жители и гости на Пловдив. След престоя си в града, изложбата продължава своето турне из страната. Информация за изложбата и за останалите спирки от нейната обиколка в България можете да намерите на страницата на ОББ Галерия.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…