Минимализъм-BG дава живот на новата изложбена зала

Новата галерия на Гладстон официално ще отвори врати на 2 септември с откриването на голяма изложба, която ще представи работи на някои от най- знаковите имена в българското изобразително изкуство от последните десетилетия. Рязането на лентата на изложбеното пространство „2019” вече е сигурно за таза дата, тъй като вчера върху фасадата на сградата се появиха и първите два винила, съобщаващи за предстоящото събитие. На 2 септември в Пловдив стартира и Есенния салон на изкуствата, а събитието на Гладстон ще е част от календара.

Изложбата се казва Минимализъм-BG и се организира от Градска художествена галерия. Куратори са Красимир Русев и Румен Жеков. Приятно впечатление от току що окачените рекламни винили е, че са двуезични- на български и английски. От тях се разбира, че в галерия „2019“ ще видим работи на 37 български творци. Изложбата ще е отворена за публиката до до 29 септември.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…