Анета Стоянова и Станислав Трайков показват „Два свята“

 

Художниците Анета Стоянова и Станислав Трайков откриха трета по ред съвместна изложба със заглавие „Два свята“ миналата вечер в Дома на културата „Борис Христов“, фоайе, етаж 1.

 

 

В експозицията те показват 50 свои нови творби.  В картините от масло авторите пресъздават пейзажи от морето и прекрасни кътчета на страната, както и модернистични и градски сюжети. Обединяваща темата и за двамата автори е романтиката и красотата на цветята.

 

 

Пловдивските художници отново представиха пред своите гости и почитатели картина, създадена от двамата – „Два свята“. Тази година тя представлява ваза с красиви пролетни цветя, която подариха на своя обща приятелка още в деня на откриването. Наскоро авторите дариха средства от продажбата на свои картини за лечението на 10-годишния Мартин.

 

 

През 2018 година,  Анета и Станислав дариха първата си обща творба със същото заглавие „Два свята“ на Дома на културата „Борис Христов“. Картината е рисувана от върха на Небет тепе и показва съвременния център на града. При създаването ѝ авторите използват техниката „импасто“, за да въплътят и пресъздадат различни нюанси от личното си и съкровено усещане за Пловдив.

 

 

 

По време на откриването на експозицията миналата вечер, Анета Стоянова и Станислав Трайков получиха свидетелство за дарение от името на Община Пловдив, което бе връчено от Петя Щерева – ръководител на Дома на културата „Борис Христов“. Тя изказа още веднъж благодарност към авторите за жеста, като пожела успех на изложбата „Два свята“ и много творческо вдъхновение за нови съвместни проекти.

 

 

Изложбата в Дома на културата „Борис Христов“ може да бъде разгледана до 10 ноември.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…