Като дългоочаквано писмо днес се открива най-новата изложба на Ерна Ангелова в галерия Лабиринт.

"Ерна е легенда!", така я представи на свои приятел един виден пловдивски интелектуалец наскоро и тук го цитирам без грам ирония. За който, все пак, не е чувал за нея ще кажа, че акварелите и платната и вълнуват въображението на хиляди почитатели далеч не само в пределите на родния и Пловдив или България. Нейни картини има в домовете на хора в най-разнообразни точки на света. Висят по стените като малки врати към една реалност пищна и изпълнена с живот, радост, цветове, топлина и звънлив смях, обич. Мисля, че онова, с което нейните работи най-вече пленяват всички ни е искреността и онова заиграване, което сме изпитвали като деца, без това да ги прави наивни или инфантилни. Ерна е художник с фин усет за рисунка и цвят, който превръща работите и в истински произведения на изкуството.

"Писма до вкъщи събират носталгиите и радостите, свързани с дома, където си бил дете. Те са любовно обяснение - ще видите и разберете към какво, като дойдете", написа художничката в своята страница.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…