Откриването на изложбата живопис на Юрий Калоферов  събра многобройна публика от негови ценители и колеги, които от години следят творческия му път.

Сред гостите бяха инж. Никола Добрев, акционер в КЦМ 2000 Груп, Румен Цонев, председател на Съвета на директорите на компанията, както и други представители на висшия мениджмънт. Животът на Юрий Калоферов е тясно преплетен с развитието на металургичния гигант и той благодари за подкрепата, която винаги е срещал там.

С приветствени думи към автора се обърна известният колекционер Димитър Инджов, който е притежател на негови картини.

Повече от 50 творби на Калоферов от различни негови периоди са подредени на двата етажа в къщата с експозиция на Енчо Пиронков към Градска художествена галерия – Пловдив (ул.“Васил Кънчев“№1 в Стария град). Те ще могат да се видят до 3 януари 2020 г., а входът е свободен – коледен жест от КЦМ 2000 Груп за пловдивчани.

Юрий Калоферов  е роден на 18 март 1954 г. в гр. Пловдив. Завършва Художествената гимназия в Казанлък (1973 г.) Член е на Съюза на българските художници, както и на Международната асоциация за пластични изкуства (AIAP) към ЮНЕСКО.

Работи в различните жанрове на живописта – пейзажи, портрети, фигурални композиции и др. Живописта му е пастьозна, предимно в топли гами, изразена чрез ярък собствен художествен почерк.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…