Поетът-художник Георги Веснаков идва специално от Кувейт за първата си експозиция в Пловдив. Изложбата „Празник в Светата градина” ще бъде открита на 16 декември от 18 ч. в Балабановата къща. Тя се организира от Общински институт Старинен Пловдив в рамките на Коледните и новогодишни празници и ще може да се види до края на януари 2020 г.

34-те живописни платна вибрират между Прованса на Южна Франция, Южна Италия и Гърция, и фигурални композиции върху лица – човешки страсти. Специален акцент е желанието на твореца да срещне двете Европейски столици – Пловдив и Матера, създавайки пейзаж от уникалната скална столица на културата в Южна Италия.

Поетът Георги Веснаков като художник ще представи Антон.

Георги Веснаков живее и работи в Кувейт.

По професия е филолог и журналист. Дълбоко свързан с Пловдив, където е завършил университетското си образование и създал трайни приятелства.

Познат е в литературните среди със стихосбирките си „Зимни приказки“ и „Празник в Светата градина“, излизали през 90-те.

Освен словото, изкушение му е и изказът с маслени бои върху платно.

Свидетелство за това са участията му в редица изложби, както и фактът, че негови творби са притежание на ценители по света.

Първата му самостоятелна изложба е през 2014 г. в Кувейт – в Българското посолство.

Следват изложби в България, а през 2018 г. – поредна експозиция в Кувейт под названието „Landscape“ – част от Културния календар на събитията, свързани с Българското председателство на Съвета на ЕС.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…