Пловдивски културен институт оповестява празничното откриване на изложбата на фрактална живопис “Фрактални светове” на младия художник от италианската академия “Брера” Марин Минев. То ще се състои на 27 декември (петък) от 18 часа. В изложбената зала на ПКИ, намираща се в подножието на Стария град на ул. Иван Перпелиев 5, ще имате възможност да се срещнете лично с автора и да се запознаете в дълбочина с концепцията на неговото изкуство, както и да задавате въпроси по всякакви теми, свързани с личното израстване, духовното развитие на човека и неговото място в космоса и вселената.

Ето какво споделя творецът Марин Минев за своите творби:

“Целта на моето изкуство е да послужи като катализатор на човешката душа за достигането на просветлено осъзнаване за нейната истинска духовна, неограничена и безсмъртна същност. По начина, по който моите картини биват създавани въз основа на фрактални математически алгоритми, те отразяват фракталния език на сътворение, който придава облика на нашия материален свят и световете отвъд него, и този език може да бъде лесно наблюдаван в естествени форми от природата като черупките на морските създания от рода Наутилус, карфиола “Романеско”, перата на пауните, клоните и листата на дърветата, шишарките, снежинките, морския таралеж, растенията Алое, кактусите, облаците, водопадите, спиралните галактики, биополимерите на ДНК и много други.

Както е горе, така е и долу. Както е отвътре, така е и отвън.

Чрез тихото и спокойно съзерцаване на природните красоти, ние може да достигнем до дълбоката осъзнатост, че фракталният принцип на себеподобие, повтарящ се в безкрайни мащаби, намеква за универсална връзка и единство между всички и всичко, и това единство стои в основата на вярата от най-древни времена, че човек държи Ключовете към Вселената в самия Себе Си.”


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…