4 изложби могат да се разгледат през уикенда в пространствата на Градска художествена галерия – Пловдив

Градска художествена галерия – Пловдив предлага през уикенда 4 различни изложби в своите сгради с временни или постоянни експозиции. В събота и неделя от 10 до 18 часа ценителите на изобразителното изкуство могат да разгледат двете големи изложби под знака на Дружеството на пловдивските художници: годишната в галерия „Капана“(ул.“Райко Даскалов“№29) и „100 на 100 пловдивчани“ с куратор Костадин Отонов на ул. „Гладстон“ №32. И двете изложби са с вход свободен и продължават до 20 януари.

Съвременно изкуство от остров Сардиния гостува на първия етаж в сградата на ул.“Княз Александър I“ №15 (главната пешеходна улица). Изложбата ще приключи на 18 януари със закриващо събитие в 15.00 часа.

Безценни православни икони от XVI до XIX век съдържа постоянната експозиция на ул. „Съборна“ №22.

Понеделник вече е почивен ден и за четирите сгради.

До края на януари от понеделник до събота може да се види пъстрата колективна изложба „Дядо Коледа и приятели“, подредена в сутеренната зала в сградата на ул. „Артин Гидиков“ №11. Там на първия етаж е постоянната експозиция с мексиканско изкуство, а на втория са разположени творбите на Цанко Лавренов. С досегашното си работно време от понеделник до събота приема посетители и постоянната експозиция живопис на Енчо Пиронков в Стария град (ул.“Васил Кънчев“ №1).

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…