Print this page

Скъпи приятели, галерия ХебросАрт има удоволствие да Ви покани на Коледната изложба живопис на Ангел Пачаманов на 27 ноември, четвъртък от 18ч. Ангел Пачаманов е от онези щастливци измежду художниците, чиято мисия е да създава светове от хармония, именно затова за трета поредна година избрахме Коледната изложба да е негова.
Това ще е и премиерата на пианото, което галерията получи като дарение от наш благодетел от чужбина. Деца от НУМТИ “Добрин Петков” ще са наши гости и ще изпълнят творби за цигулка и флейта в акомпанимент на пиано на Моцарт, Шуман, Равел и Дебюси. Първото представяне на талантливите деца от музикалното училище в Пловдив, които ще ни позволят да надникнем в техния свят и се насладим на музиката!
Глерия ХебросАрт поставя началото на този съвместен проект, в който даровитите деца ще намерят трибуна за изява, а удоволствието да ги чуем, ще е изцяло наше!

В студените и мрачни есенни дни, съвсем на прага на зимата, тази изложба е светъл и топъл лъч. Тя ни препраща сякаш с вълшебно килимче към дните, които са огромни и цветни. Към Земята - не случайно много от картините са от цикъла "Земя" - огнено мощна, дори нажежена, към дръзките червени макове, към нежните маргаритки /обича ме - не ме обича/, към изящните главички на глухарчетата - същински сияйни свещици от великденско шествие. Но Земята като от птичи поглед, а това прави звученето на творбите монументално и възпява величието на Природата. Птиците също са тук - бели и ефирни, но и мощни и властни по своему, с пера като копия, готови да я защитят. Много "но"? Естествено, с присъщата си условност живописта на Ангел Пачаманов е тук, за да ни напомни, че черно-бялото е временно, а цветността вездесъща, вечна и абсолютно неизтребима. Това ни е особено нужно днес, повече от всякога.

И музиката и изобразителното изкуство имат силата да ни поведат в един по-красив и смислен свят и да направят възможно израстването на духа до висини, обитавани от избраници

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…