Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов” Пловдив и Галерия “Arsenal of Art”  сърдечно Ви канят на изложба „Пейзаж” на сдружение „Collegium pro arte +”.

Официалното откриване ще бъде на 11 юни 2020 г. от 16 часа в изложбената зала за галерия „.Arsenal of Art” на ул. „Магура” № 4, Пловдив - Капана. Експозицията е част от културния календар на НХГ „Цанко Лавренов” и се осъществява по покана на художникът и галерист Ангел Гешев.

„Collegium pro arte+” е творческо обединение на специалистите художници от Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов". Всички участници са преподаватели по специални предмети в гимназията и са утвърдени автори с богати творчески биографии и активна художествена дейност.

Експозицията ще представи произведения в различни стилове, жанрове и видове изобразително изкуство на тема „Пейзаж”. Ангел Китипов, Антония Фингарова, Ваня Годжелова, Диана Папазова, Зорница Касапян, Кети Георгиева, Петър Чучулигов, Полина Тодорова-Станчева, Светлозар Чавдаров и Христо Жеков ще участват с живописни творби. Димитър Келбечев се включва в изложбата с графичен пейзаж. Атанас Камешев, Костадин Отонов и Паулина Стоянова ще изложат пейзажни фотографии, а Кристина Кутлова ще покаже мозайка.

Събитието е инспирирано от желанието на преподавателите от пловдивската Художествена гимназия да покажат, че индивидуалните творчески търсения могат да бъдат обединени в качествена изложба. Тя показва една от посоките, по които се работи в гимназията - да се организират представителни експозиции на преподавателите - художници. НХГ "Цанко Лавренов" популяризира част от съвременното изобразително изкуство в Пловдив и съдейства за неговото развитие с

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…