Градска художествена галерия - Пловдив и Miracle Ikebana ви канят на „Зимна цветна приказка“ - изложба на икебана от 28 до 31 януари.

На втория етаж в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“№15 ще можете да се насладите на красиви композиции от цветя, изпълнени в традициите на икебана. Това е древното японско изкуство за аранжиране на цветя, с уникални духовни и артистични принципи, целящи да създадат хармония, баланс и красива форма.

Концепцията за изложбата "Зимна цветна приказка" е създадена от Miracle Ikebana с цел да въведе в приказния свят и красотата на икебана.

Дори през зимните месеци, да твориш и създаваш със сърцето си красота чрез икебана, е напълно възможно.

Икебана ни вдъхновява, успокоява, разкрива нашия творчески потенциал и ни удивлява.

Изложбата представя индивидуалния поглед на всеки творец чрез икебана композиции и изразява неговите емоции.

Експозицията е в подкрепа на дейността по програма Наследство на Европейска столица на културата и се осъществява с подкрепата на фондация EU-Japan Fest.

Творци в изложбата са Мирослава Иванова - Хосен сенсей, преподавател 3-та степен (Санкиу Шихан), и нейните ученици.

Мирослава Иванова се занимава активно с изкуството икебана от 9 години. След като преминава през сериозно обучение към школата Согецу, тя става лицензиран преподавател по икебана с лично име Хосен. През 2018г. продължава обучението си в Токио при мастър инструктор в централата на Согецу – Ейко Сумура сенсей. Тя е основател на Miracle Ikebana и провежда работилници за деца и възрастни и курсове по икебана, прави цветни декорации за събития.

Станете част от нещо красиво, креативно, потушаващо стреса и забързаните обороти на ежедневието ни. Японското изкуство икебана може да намери място в живота ни и да го направи по-творчески, по-красив, вдъхновен и спокоен.

Топли цветове надничат зад заскреженото стъкло.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…