Официалното откриване пред публика на селекция от наградените фотографии на VIII Международен фото салон ПЛОВДИВ 2021 ще се състои днес - 31.07.2021 г., съобта, в едно с церемонията по награждаването. Събитието започва в от 13:00 ч. в Цар-Симеоновата градина на Пловдив до алеята с фонтана на Деметра.

В експонираната изложба, която може да бъде видяна до 14 август, са включени само част от наградените фотографии – общо от 98 автора, от 31 държави.

Международен фото салон Пловдив се провежда за осма поредна година и отново е под патронажите на FIAP, HPS и НСФА, и разбира се с традиционната подкрепа на община Пловдив. Въпреки всички трудности и изпитания, на които организаторите бяха подложени във връзка с мерките и ограниченията заради ковид пандемията у нас и по света, те успяха да привлекат вниманието на 353 автора с общо 4851 фотографии от 46 държави във всички 6 раздела. За финалната селекция бяха оценени 1177 фотографии на 263 участника от 42 държави.

Петчленно жури от двама чужденци и трима българи разгледаха и оцениха всички фотографии в периода от 3 до 5 юни 2021. Председател на журито беше Микеле Мачинай, EFIAP/s, AFI от Италия, а втория чужденец беше Спирос Ятрополус, EFIAP/p, ESFIAP от Гърция. Българските членове бяха Tеодора Димитрова, AFIAP, Пламен Петков, EFIAP и Явор Мичев, AFIAP. С високият си професионализъм и опит, в последния ден на журиране те определиха всички награди.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…