Младата фотографка Ивелина Стоянова ще представи своята дипломна изложба #ПРЕНАРЕЖДАНЕ на 11 март от 18:00 часа в „Мексиканската къща“ на Градската художествена галерия.

"#ПРЕНАРЕЖДАНЕ е фотографски  експеримент, в който всяка минимална промяна в позицията ни като наблюдатели води до разпадането на образа или до неговото ново реконструиране по напълно пренареден начин – едно напомняне за философското търсене доколко реален е светът, който виждаме, или подвластни на личните си възприятия, изграждаме наши собствени реалности. Серията от едно-единствено изображение, мултиплицирано многократно, преминава през множество различни визуални трансформации, за да получи независима интерпретация и проекция у всеки зрител. Това е и причината в заглавието на изложбата да присъства знака #, тази така типична за нашето съвремие характеристика, която ни насърчава към съучастие, към въвличането ни като публика в процеса на създаване на индивидуален контекст около темата", разказва за концепцията на изложбата си Ивелина Стоянова.

"Използвани са различни фотографски процеси и медии. Техниките от 19 век се срещат с новите форми, за да очертаят мост на сливане между минало и съвремие. Една игра с движението, пространството и перспективите, при която пластовете се наслагват, преплитат или разминават, за да изведат на показ различните лица, които живеят в нас", добавя младата фотографка.

Изложбата ще може да се разгледа до 30 март.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…