Събитието е със специалното участие на проф. дн Христо Пимпирев и посланика на Кралство Испания в България Н. Пр. Алехандро Поланко Мата

На 17 март 2022 от 17:00 в сградата на Регионален природонаучен музей – Пловдив ще се състои официалното откриване на гостуващата фотоизложба „България и Испания – 30 години съседи и приятели в Антарктида“. Фотоизложбата е посветена на 110-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Испания и 30-годишнината от съвместното изследване на Антарктика.

 

Изложбата се организира от Центъра за полярни изследвания и Българския антарктически институт (БАИ), посолството  на Кралство Испания в Република България и Регионалния природонаучен музей – Пловдив.

Специални гости на откриването ще бъдат директорът на БАИ, проф. дн Христо Пимпирев, посланикът на Кралство Испания в България, Н. Пр. Алехандро Поланко Мата, заместник-кметът по култура, археология и туризъм - Пламен Панов и кметът на район „Централен“-  Георги Стаменов.

Временната експозиция ще се помещава в новата изложбена зала в сграда „Лотос“, оформена като специално експозиционно пространство, предназначено за гостуващи изложби и други тематични събития на музея.

До 10 април 2022 посетителите ще имат възможност да разгледат 20-те интересни фотоса, представящи важни моменти от историята на българо-испанската антарктическа дружба.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…