Дружество на пловдивските художници представя 13 художника в изложба „5/6/7″ с куратор Костадин Отонов в галерия „Капана“ на 08.11.2022г. от 18:00ч.

13 творци в своята творческа зрялост на 50, 60 и 70 години ще представят творбите си с индивидуални концепции, техники, послания за днешния ден или в ретроспекция. За пореден път пловдивската публика може да се наслади на една прекрасна селекция от автори, които са се доказали в художествения живот на Пловдив.

50-годишнитят юбиляр е Георги Щърбев.

60-годишни са Борис Богданов, Борис Стоилов, Ангел Гешев, Николай Рогачев, Васил Тенев, Дамян Христов.

70-годишните са Снежана Фурнаджиева, Емилия Арабаджиева, 70 + са Вълчан Петров и Жорж Ру, а с творбите на Христо Стойчев и доц. Дечко Дечев почитаме творческия им принос в развитието на пловдивското изкуство.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…