След “Словесен пейзаж” (2018) и “Зависим от Вселената” (2019) отново ще се насладим на красивата и интелигентна живопис на Анелия Райкова в изложбата със заглавие “Бележник на времето”. Още с първото си представяне работите ѝ плениха пловдивската публика с финес, майсторство и дълбочина. Анелия остава вярна на абстрактния си стил и продължава да го усъвършенства. 

 

С присъщата на истинския творец чувствителност платната на Анелия са емоционалният отговор на предизвикателствата на времето, но и убежище от динамиката на ежедневието. В абстракцията и виждаме една овладяна експресия, фин баланс между първичната емоция и анализът на разума. Умението и деликатността, с които изгражда този баланс са нейн запазен знак и превръщат всяко платно в обект на медитация и извор на красота и смисъл.  

 

Анелия Райкова е родена в гр. Бургас и както неведнъж е споделяла, носи навсякъде със себе си простора и свободата на морето. Завършва ССХУ за приложни изкуства, гр. София, специалност текстил и през 2000 г. защитава магистърска степен в НХА “Н. Павлович”, гр. София, специалност сценография при проф. Г. Иванов. Работи в областта на живописта, пространствените изкуства и кино. От 2011 г. е художник-изпълнител в „Бояна филм”. Член на Дружеството на Бургаските художници. От 2010 г. е член на СБХ. Нейни работи са притежание на Бургаска Градска галерия, както и на частни колекции в България, Германия, Норвегия, Полша, Исландия, Южна Корея, Холандия, Великобритания

 

Изложбата се открива на 8 май от 18 ч. и ще може да бъде видяна до 23 май в галерия Лабирнт, Пловдив, ул. Ангел Букурещлиев 1. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…