Талантливите ученици от 11 клас от НХГ „Цанко Лавренов“ откриват изложба „Букви и образи“. Ще бъдат представени творчески проекти на гимназистите, създадени в учебните часове по предмета „Компютърна графика“, които се провеждат в STEM центъра на гимназията.

 

Откриването е на 29 юни 2023 г. от 17:00 ч. в къща „Степан Хиндлиян“ в Стария град.

 

Младите художници са създали въздействащи изображения чрез дигитални изразни средства и с помощта на технологичните ресурси на центъра. Експозицията включва типографски експерименти от букви, оформени в графични образи. Формирането на знания за Типографията, разкриваща индивидуалността на всеки шрифт, неговия стил, вид, пропорции, оформлението на буквите и тяхното визуално въздействие е част от съдържанието на учебния предмет.

 

Организатор на експозицията е Петя Анастасова – преподавател по компютърна графика в Художествената гимназия, която е и автор на плаката.

 

Събитието се реализира със съдействието на Общински институт „Старинен Пловдив“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…