Исторически музей - Стрелча представя изложбата на Национален политехнически музей „Техниката у дома през първата половина на XX век“. 

Изложбата представя различни домашни уреди, ползвани през първата половина на миналия век – времето на навлизането на електричеството в жилищата и на идеята за функционално обитаване на дома.

Някои от експонатите са свързани с ежедневните дейности - готвене, чистене, гладене, пране и т.н., а други - с хобитата, поддържането на добрия външен вид, с приготвянето и консумирането на любими храни и напитки и т.н. Идеята е публиката да се въведе в атмосферата на ежедневието на българите през първата половина на ХХ век и да се покаже, че битовата техника активно присъства в типичния живот на градските фамилии и, че именно тя определя един добър за времето си стандарт на заможните българи. Включени са подбрани автентични реклами и забавни текстове от тогавашната преса, които илюстрират промяната на ежедневието в града.

Изложбата може да бъде разгледана от 14 март до 31 май 2024 г.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…