Казанлъшкият художник Румен Петков ще гостува от първи април в галерия Лабиринт. С изложбата си „Пролетна палитра“ ни приканва в света на акварелите, където всеки цвят се превръща в докосване на пролетта! От нежните пастелни цветове до ярките акценти всяка акварелна картина е поема за очите, която разказва за пробуждането на природата.

 

Пролетта, възраждаща и вечно млада е много близо до творческия процес на художника. Той се превръща в посредник между природата и платното, пренасяйки живота, който започва навън. Познатите градски пейзажи, притихнали в зимния си сън се събуждат готови за нови цветни премени. Хората са тръгнали към тази вълшебна среща закичени с надежда. Цветята щедро разпръскват аромата на своята любов и тя изпълва с щастие търсещите ново начало. Така всяка картина не е просто изображение, а история, която говори за прехода от зимата към пролетта, от сън към яве, от бяло към цветно.

 

Румен Петков е роден през 1955 г в гр. Попово, където през 1974 завършва Техникум по керамика. През 1980 се дипломира във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в специалност Декоративно и монументално изкуство при проф.Никола Геллов. Живее и работи в Казанлък в областта на живописта и пластиката. Има над 30 самостоятелни изложби и множество участия в пленери и групови изложби. „Пролетна палитра“ е втората му самостоятелна изложба в галерия Лабиринт.

Откриването ще бъде на 1-ви април от 18 часа в присъствието на автора.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…