Известният художник Васил Тенев радва с новите си творби почитатели и приятели, които го аплодираха при откриването на изложбата му “Вдъхновения” в Градската художествена галерия на ул. “Княз Александър I” 15.

Артистът продължава да интерпретира света около себе си и да превръща моментите, които са го докоснали, в абстрактни картини в пастелни тонове, служейки си с техниките на колажа, триизмерната живопис, с микса от разнородни материали.

В словото си пред публиката плакатистът Костадин Отонов отбеляза дори елементи на кинетично изкуство в творбите на своя някогашен ученик от пловдивската Художествена гимназия. Васил Тенев е завършил “Плакат” в първия випуск на училището през 1981 г. Той е магистър по графичен дизайн от Националната художествена академия в София и работи активно в тази сфера и досега. 

Всичко за изложбата може да видите в Под тепето

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…