Откриване:  12 октомври 2024 г., от 18.00 ч., „10 ГОДИНИ ГРУПА „ТЪП-ДЪБ“ в Галерия „ДПХ“, бул. „Цар Борис III Обединител“ 153.

 

„Тъп-Дъб“ е група създадена през 2014 г. oт приятели и състуденти от АМТИИ Пловдив:

 

Деляна Георгиева – живопис и колаж

 

Иван Иванов – скулптура

 

Осман Юсеинов – живопис

 

Таньо Павлов – живопис

 

Цветелина Ангелова – скулптура

 

Боян Аврамов – музика и пърформанс

 

Изложбата ще представи ретроспекция на произведения от историята на развитие на групата от основаването ѝ до сега: от стари творби, създадени по време на пърформансите с визуална информация от събитията, до проследяване на творческото развитието на авторите с представяне на техни нови работи.

 

През десетте години от основаването на групата са организирали и участвали в множество събития, някои от които:  „РИТУАЛЪТ“ / 2015 г., Младежка изложба, куратор Никола Минчев, ул. „Гладстон“ 32/; „ПУЛС“ /2014 г., „Горски резонанс“; 2015 г.,   SOUND.TRAP, @WackUp и Културен център „Радио Пловдив“/; членовете на групата развиват активна творческа дейност в множество фестивали, общи изложби и изяви на регионално и национално ниво. Развитието на всеки автор е строго индивидуално, имената от групата се изявяват със силно творческо присъствие в общите изложби на ДПХ, Младежките изложби, изданията на Седмица на съвременното изкуство и др. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…