Print this page

Венера и Мария слепиха десетилетията в проекта “GameOver”

Стефка Георгиева

Венера Смиленова и Мария Малинова представиха първия си съвместен проект “Game Over” в арт пространството на eXAF. Изложбата представлява съчетание между различни gif-ове, една site-specific инсталация и графични изображения, които пресъздават настоящия свят, в който живеем. За инсталацията се е погрижила Мария, която се занимава със скулптура, а за графиките – Венера, която твори основно в областта на визуалните изкуства.

Проектът е бил замислен отдавна, но все не се отдавало възможност да бъде осъществен, не крие Венера. Преди година тя споделя идеята си с Мария, с които са близки приятелки и решават да работят заедно. Дванайсет месеца по-късно в арт пространството можем да видим нашия свят през погледа на компютърните игри от 1984 година.

Особено интересен е методът на създаване на графиките. При тях компютърната графика е съчетана с метода на печат на класическа преса, което създава особено интригуващ краен резултат. Сякаш се създава своеобразно натрупване освен на методите и техниките на работа, но също и на годините от 84-та до сега. Десетилетията са полепнали едно върху друго в работата на двете момичета.

Инсталацията на Венера и Мария можете да видите в галерийноот пространство на eXAF (бул. Руски 89) до 29 април.

Работно време: по предварителна уговорка. За контакти с галерията: 088 788 11 51; 088 206 84 73; 088 956 58 31

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…