Можем ли да търсим някаква връзка между научната илюстрация и малката пластика? Има ли място реалистичното изкуство в наситеното ни с дигитални форми ежедневие? Това са само част от въпросите, които си задават илюстраторът Милена Радева и скулпторът Илия Бояров, в резултат на което се ражда необичайният им проект Animalia.

Идеята за подобна симбиоза, която акцентира върху ключовото значение на биоразнообразието за нашето съществуване, беше представена за първи път в края на миналата година в столицата, след което гостува във Варна, Русе, Велико Търново и Банкя и предизвика широк кръг от посетители да се вгледат в „красотата около нас и да преоткрият уникалната естественост на живота“. 

Авторите канят всички да се включат в диалога Animalia, като разгледат 25 научни илюстрации и 22 скулптури в Trap Gallery [Инкубатор] Капана на ул. „Братя Пулиеви“ 1 от 18 юни до 2 юли 2015 г. Всички посетители ще имат възможност и да спечелят уникална творба от авторите, като се включат в конкурса на Animalia за най-креативно селфи.

Официалното откриване на изложбата ще се състои на 18 юни, четвъртък, от 18:30 часа. 

Вход свободен.

Animalia се организира с любезната подкрепа на Община Пловдив, Общинска фондация „Пловдив 2019“, Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН, ARUNA PR Advisory и в медийно партньорство с месечното издание за политическа култура A-Specto и MIKA – онлайн списанието за музика и лайфстайл.

Допълнителна информация за Animalia и конкурса „Най-креативно селфи“ можете да намерите на:

http://www.animaliaexhibition.seimenus.com/index.html

https://www.facebook.com/AnimaliaExhibition

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…