Print this page

Можем ли да търсим някаква връзка между научната илюстрация и малката пластика? Има ли място реалистичното изкуство в наситеното ни с дигитални форми ежедневие? Това са само част от въпросите, които си задават илюстраторът Милена Радева и скулпторът Илия Бояров, в резултат на което се ражда необичайният им проект Animalia.

Идеята за подобна симбиоза, която акцентира върху ключовото значение на биоразнообразието за нашето съществуване, беше представена за първи път в края на миналата година в столицата, след което гостува във Варна, Русе, Велико Търново и Банкя и предизвика широк кръг от посетители да се вгледат в „красотата около нас и да преоткрият уникалната естественост на живота“. 

Авторите канят всички да се включат в диалога Animalia, като разгледат 25 научни илюстрации и 22 скулптури в Trap Gallery [Инкубатор] Капана на ул. „Братя Пулиеви“ 1 от 18 юни до 2 юли 2015 г. Всички посетители ще имат възможност и да спечелят уникална творба от авторите, като се включат в конкурса на Animalia за най-креативно селфи.

Официалното откриване на изложбата ще се състои на 18 юни, четвъртък, от 18:30 часа. 

Вход свободен.

Animalia се организира с любезната подкрепа на Община Пловдив, Общинска фондация „Пловдив 2019“, Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН, ARUNA PR Advisory и в медийно партньорство с месечното издание за политическа култура A-Specto и MIKA – онлайн списанието за музика и лайфстайл.

Допълнителна информация за Animalia и конкурса „Най-креативно селфи“ можете да намерите на:

http://www.animaliaexhibition.seimenus.com/index.html

https://www.facebook.com/AnimaliaExhibition

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…