Print this page

Sariev Contemporary има удоволствието да представи втората самостоятелна изложба на Вальо Ченков „Слънчев ден и шкурка по гърба“.  Изложбата ще се състои между 12 юли – 30 август, 2014 в пространството на галерия SARIEV Contemporary на ул. „Отец Паисий“ 40.
През 1990 г. Вальо Ченков напуска България и в Мюнхенската академия продължава започнатото в София следване. Тогава той е на 24 години и е готов на всичко. Бързо осъзнава механизмите на пазара за изкуство и това води до отрезвяване. Отдавна вече познава железния прагматизъм на Запада. В крайна сметка най-важна за него остава безусловната артистична свобода.


Същия ден Сариеви ще ударят и с втора изложба - самостоятелният проект на Викенти Комитски “Commodities Unplugged", куриран от Валтер Зайдл. Изложбата ще бъде отворена за посещение от 12 юли до 30 август 2014 г. в SARIEV Project Space, ул. „Христо Дюкмеджиев” 12, квартал Капана.
В работите си Викенти Комитски използва ежедневни предмети, чието значение и контекст анализира, изследва и преработва в нова реалност. Художникът променя природата на случайно намерени предмети и подбрани потребителски стоки, напомнящи за контекста, от който са били взети. За разлика от други художници, Комитски използва реди-мейд подходи не само по отношение на предмети, но и на идеи. Някои от работите му си поставят за цел да анализират критически самото създаване на даден предмет, а други – не.   

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…