Част от снимките са направени в Стария град на Плводив

Фотографът е прекарал 111 часа  в снимки, от 45 градуса на слънце в полето до -5 градуса в снежна виелица в „Етъра”

Суровите кадри са над 20 000

Както вече знаете, „Аз съм Българка!” е родолюбив фотографски проект, дело на фотографа Радослав Първанов. Снимките са заснети в периода октомври 2014 – декември 2016 година. Те обхващат по-голямата част от България и в него взимат участие 23 българки и две деца. Заснети са 30 сюжета, сред които Старият Пловдив, Централен военен клуб София, Пернишката крепост, Лазаровден в Етъра, Полята с рапица, Розобер, Хан Хаджи Николи във Велико Търново, Рупите-Мелник и Петрич, Двореца в Балчик, Житени поля, Лавандулата, Паметника на Свободата - Шипка, Царевец, Габрово, Жеравна, Арбанаси, Соколски манастир, Смолян, Трявна, Враца, Копривщица, Боженци, Махала Баба Стана, Средногорието, Кюстендил, Люлките на християнството – София, Дряново и Етнографски музей на открито „Етър” през зимата. Сюжетите са 30, но местата като разновидности са 39. 

В представителната изложба ще видите 30 картини от най-добрите снимки, направени за „Аз съм Българка!” . 

Някои технически данни за проекта: фотографът изминава 8080 километра в България, за да направи снимките. 30 сюжета, 25 модела, 25 носии, 111 часа, прекарани в снимки, от 45 градуса на слънце в полето до -5 градуса в снежна виелица в „Етъра”. 5000 сполучливи кадри от всички картини, като суровият материал е над 20 000 снимки. 

Създаден е и филм, който ще пренесе присъстващите на откриването директно на мястото на снимките, откъдето ще получат топъл поздрав от всяка една усмихната и красива българска девойка, участваща в проекта. 

Трейлъра на този филм можете да споделите от линка – www.facebook.com/i.am.bulgarian.woman/videos/1709520382679007

„Аз съм Българка!” и над 20 красавици в народни носии ще „окупират” центъра на София за една вечер. След това събитие амбицията на създателя и продуцент на проекта Радослав Първанов е да издаде албум с историческа информация за мястото на снимките от всеки сюжет. Самата изложба да обиколи България и да напусне границите на държавата и културата ни, за да покаже пред света на каква история и традиции сме наследници. Авторът смята, че в този проект напълно е реализирал първоначалната си идея да създаде един образ на Родината от три елемента: красива млада българка в богата народна носия на фона на кътче с културно и историческо значение от страната ни.  

Отправяме поканата си към вас да отразите, а чрез вас българите да се потопят в един нетрадиционен разказ за красотата на България. 

Датата на официалното представяне на проекта е 13 май, събота, от 18.00 часа, а мястото - ресторант „МоМа” /ул. „Солунска” 28/. 

Добре дошли!

 

Image Gallery

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…