Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани ще отпкрие изложба-живопис под наслов „Здравей, Пловдив 2019“, която е подредена в резиденцията на консулството на ул. „Филип Македонски“ № 10. Експозицията представя трима майстори на четката, родени в една и съща година в  съседната страна, но с изкуството си прехвърлят границите на държави и континенти.  

Художничката Гюнсели Капуджу има награда от Съюза за фолклорни изследвания „Троя“ в областта на пластичните изкуства. Другата дама в арт триото - Хале Нурол, картините си не пресъздава реалността, а мечтания от нея свят. Вахап Демирбаш ползва своя специална техника и с акварели постига поетичен изказ в наива и прозрачност в текстурата.

Изложбата се открива на 14 октомври, събота, в 18 часа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…