Картини от колекцията на КЦМ 2000 Груп в декемврийската изложба на ГХГ

Ценителите на изобразителното изкуство ще могат да се насладят на една от най-старите корпоративни колекции в Пловдив - колекцията на КЦМ 2000 Груп. Над 110 платна от български художници, притежание на холдинга от десетилетия, ще бъдат подредени на два етажа в Залите за временни експозиции към Градска художествена галерия. В колекцията са включени всички класически жанрове – портрет, натюрморт, фигурална композиция, пейзаж. Представени са 65 автори, които покоряват с богатия колорит и емоционалната експресивност  на творбите си  и предразполагат към съзерцателност. Една значителна част от художниците са свързани с Пловдив и региона и това не е случайно. Те са определяли в голяма степен уникалността и уюта на това пространство, където днес КЦМ организира своя бизнес.

Експозицията е изключителен шанс да видим  невероятно нежната и вглъбена „Мадона” (29/23 см) на първия български академичен художник Димитър Добрович (1816-1905) - портрет  с близо 130 годишна история. Ще бъдат изложени и двете платна на Цанко Лавренов, които се отличават с уникален рисунък - абсолютно различен от типичния почерк на художника.

Представянето на „Творби от фонда на художествената колекция на КЦМ 2000 Груп“ е щрих към социалния портрет на холдинга, едно споделяне с пловдивчани и гости на града на красотата и смисъла на българското изобразително изкуство.  И безмълвно обещание за неговото съхранение.

Изложбата се открива на 1-ви декември, от 18.00 ч. и ще може да бъде видяна до края на 2017г.Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…