Над 100 акварелни рисунки подрежда в изложба архитект Славчо Мерджанов. Те представят различни сгради в Стария град на пловдивското Трихълмие. Изложбата ще бъде открита на 4 декември в Балабановата къща от 17:30 часа.

Изложбата се организира съвместно с ОИ „Старинен Пловдив“ под наслов „Старинните къщи на Пловдив – разпиляна броеница от бисери.   

Изложбата се състои от  над  100 акварелни рисунки, посветена на дейността на НИПК – филиал Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив“ по възстановяване и поддържане на обектите на културното наследство на територията на Стария град. В картините присъстват почти всички старинни къщи и архитектурни ансамбли, създадени благодарение на успешната работа  между двете институции.

 

 „Изложбата е композирана от ансамбли от сгради – паметници на културата и от отделни обекти – също паметници. В рисунките, по архитектурен подход, са отразени най-характерните им елементи, с максимална точност и пропорции. Основа за това е вярната рисунка не само на сградите, но и обстановката около тях“ – споделя пловдивският архитект.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…