Капана.БГ

Капана.БГ

От всички наградени български участници в тазгодишното издание, 14 са от Пловдив с общо 20 награди

Те ще участват в ходеща изложба по Главната в събота

Соня Попова

 

От последния ден на октомври в рамките на месец „Фото салон Пловдив 2020“ гостува в Капана със златните медали в VII-мото издание. Най-високо оценените кадри в изданието от днес са разположени във вътрешната зала на бирения бар на улица „Христо Дюкмеджиев“ 14. Златните медали в шестте раздела са 22 – една впечатляваща цифра, с която е  допълнен трезора на Салона. От всички наградени български участници в тазгодишното издание, 14 са от Пловдив с общо 20 награди. Те ще участват в ходеща изложба по Главната в събота – 31.10., от 16 часа.

 

 

Организаторите на фото салон Пловдив припознаха преди две години мястото за крафт бира в Квартала на творческите индустрии „Котка и Мишка“, като едно от кокетните и чаровни пловдивски местенца, където обичат да споделя най-доброто от всяко свое поредно издание. Те са категорични, че фото изкуството и без това е навсякъде в живота ни, така че, вкарвайки го в необичайни за показване пространства, с нищо не отслабват елитарността на въздействието и влиянието на светлописа върху културните ценности на социума. Напротив, с подобни камерни селекции, те стигат до една доста по-широка и пъстра публика - тази на градския мравуняк, която именно в Капана е един своеобразен мултикултурен фастфууд - микс от кореняци, жители и гости на града под тепетата! И така родни и чуждестранни фототворци срещат нова своя публика, по най-необичаен начин. Домът на занаятчийската бира в сърцето на Капана показва уникалната златна селекция за 2020 година от 22 кадъра.

 

 

Приятната изненада е, че 5 от тях са на български автори – Юлий Василев, EFIAP/b, Светлин Йосифов, AFIAP, Ирина Стоилова, Красимир Кънев и Явор Мичев.

 

На езика на математиците това си е почти ¼ – доста висока котировка на родната фотография в международен конкурс! 

Организаторите са предвидили в 16:00 часа днес голяма група от пловдивски автори и партньори да представят „Ходещата фотоизложба“, която съпътства гостуването на фотосалона в „Котка и Мишка“ от 2 години. (бел. авт.: представянията на изложби от МФС Пловдив в бара са доста повече, тъй като започнаха през 2017-та и освен златни медали са представяли и други тематични селекции). Ходещата изложба обаче, освен че е атрактивна, е и един усмихващ дар към пловдивски фотографи и партньори на МФС Пловдив, които са фенове на салона и участват активно в неговото развитие. Организаторите, Рефлекси ООД отпечатват върху блузки по един избран кадър от самите поканени и след като се срещнат на Джумаята. Правят една бавна разходка по най-дългата в Европа главна улица, като обичайно тя свършва именно в „Котка и Мишка“, където сред златните медали се черпат по една-две пивки бири и разпалено си говорят за изкуството на светлината, което ги събира. След това всеки отнася своята блузка за спомен, който ще споделя късче от МФС Пловдив, където и когато и да я облекат в бъдеще.

 

 

За съжаление тази година, поради все по-тревожната обстановка, бирата и срещата в бара се отлагат за по-спокойни условия и време, но изложбата с медалите ще краси цял месец приятната атмосфера за срещи и разговори,  така че всеки който живее с фотографията, да се чувства поканен да я разгледа!

 

 

В тазгодишното, VII-мо издание на фото салон Пловдив (под патронажи и признания: FIAP 2020/155;  PSA 2020-189;  HPS/012;  APB 2020/002) постъпиха 4441 фотографии от 369 автора от 54 държави от 5 континента. Петчленно жури, от двама чужденци и трима българи, разгледа и оцени всички фотографии в рамките на 3 дни.

 

 

Въпреки сложната обстановка, организаторите успяха да проведат журирането на живо в конферентната зала на хотел „Его“ и в последния ден съдийският екип избра за финалната селекция 1085 фотографии на 323 участника от 51 страни от 4 континента, както и определи всички награди.

 

Най-добрите фотографии спечелиха 163 награди + още 12 награди (по статистика) за автори и фото клубове. Този богат награден фонд, отличи най-високо творбите на общо 103 фотографи от 30 държави.  Акцент в тазгодишното издание беше, че официалния знак на FIAP за най-добре представилия се автор на салона - светло синя FIAP значка - завоюва пловдивския фотограф  Минко Михайлов, AFIAP с общо 18 приети кадъра във финалната селекция, следвани от Светлин Йосифов, AFIAP с 13 кадъра и Явор Мичев с 12.

 

 

Купата на салона вече отпътува за Русия и е за фотография на Алла Соколова, AFIAP. Кадърът и „Това е победа“ също е оценен и със златен медал в раздел „Фотожурнализъм“ и е на плаката за изложбата в „Котка и Мишка“(виж заглавната снимак).

 

 

Плакетът за най-добре представилия се фото клуб, също ще отпътува за Русия към фото клуб „Евразия“, които се представиха блестящо.

 

 

Българските участници спечелиха 49 награди (на общо 30 фото творци) и с голяма гордост можем да заявим, че българските автори представиха напълно достойно България.

 

 

От всички наградени български участници, 14 са от Пловдив с общо 20 награди. Единственият Български фото клуб, Фотографска Задруга Пловдив (ФЗП) също се представи много добре - трима от авторите, членове на клуба, спечелиха 3 награди.

С най-много награди бяха отличени Минко Михайлов, AFIAP от Пловдив  и Светлин Йосифов, AFIAP от Бургас, следвани от Величка Тодорова, AFIAP; QPSA от Пазарджик, Красимир Кънев от Шумен и Юлий Василев, EFIAP/b също от Пловдив.

 

 

Сдружение „Кей – Търн“ Ви кани на премиерата на своя нов творчески проект „100 минути заедно …и Танго“ - един концерт - спектакъл на Пловдивски музикално-артистичен форум на 31 октомври - събота от 18.00 ч. в Културен център "Тракарт" - подлез „Археологически”, гр.Пловдив.

Очаква ви Милонга от предишните векове в „сърцето” на Пловдив.
Тангото далеч не е само прочутите произведения на Пиацола, събиращи и до днес многохилядна публика. Нито е само „Компарсита”, която разпознава всеки един от нас.
Жанрът Танго води началото си далеч назад във времето, през годините на робство, още от приземните етажи на най-бедните квартали на Латинска Америка.

Нека „разкажем“ истината за Тангото и се потопим в неговите музикално-танцови образи и картини, чрез музиката на:
Астор Пиацола
Карлос Гуаставино
Карлос Гардел
Винченцо Ди Киара
Лерой Андерсон
Фернандо Обрадорс
Дмитрий Шостакович
Астор Пиацола, аранжимент доц. Георги Митев.

 

Пловдивски музикално - артистичен форум ще ви подари изпълненията на своите невероятни солисти:
Солисти: Елена Чавдарова–Иса - мецосопран; поради заболяване на Даниела Тодорова Денчева, на премиерата ще пее Светлана Иванова - сопран;
Пианист-органисти: доц. д-р Надежда Кузманова, Ваня Балева;
Акордеонист: доц.д-р Георги Митев; бандонеонист - Ангел Маринов;
Артисти танц и пластика: Кристина Григорова и Атанас Калинов;
Водеща: Петя Балджиева

 

 

Вход на изход с кутия за дарения

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Премиера на новият спектакъл на Театъра на огъня и сенките Fireter, като част от 6 fest фестивал за улични огнени спектакли, ще се състои днес – събота, 31.10.2020 г. на Римския стадион в 19,30 часа.

Легенда за деня и нощта - Балис и Ейрене:

Преди хиляди години, когато светът бил все още пуст и свободен, на Земята живеел само един народ - този на първочовеците. Тогава нощта била много по-дълга от деня, a денят траел един красив, но болезнено кратък миг. След това удобно се настанявала дългата, непрогледна и студена нощ.


Елате, за да разберете колко тъмна е нощта според огнените артисти на театъра на огъня и сенките Fireter и колко е кравив деня, според великолепните танцьори от балет Арабеск. Това е приказка за всеки един от вас, елате и се омагьосайте...

 

 

 

Познавате ли наистина добре квартала си?

Пешеходният тур из Тютюневия град, ще локализира конкретните проблеми в квартала и ще даде възможност на гражданите да изразят мнение за бъдеща промяна

 

Разходката на Джейн е глобална инициатива за опознаване на градовете и кварталите в които живеем. Разходка, по време на която пред нас се разкриват неподозирани истории и интересни исторически факти за местата, покрай които преминаваме всеки ден. Разходка, по време на която можем да генерираме идеи за бъдещия облик на квартала и споделяйки, заедно да “нарисуваме” по-удобни публични пространства.

 

Разходката в Тютюневия град ще се проведе на 31 октомври от 15 часа, а сборният пункт е на ъгъла на ул. Иван Вазов с ул. Капитан Андреев -срещу изгорелите складове. Обиколката ще продължи близо час, през който участниците ще науча за историята на квартала и ще обсъдят важни въпроси като тютюнопушенето и замърсяването от цигарените угарки. Темите, които ще се обсъдят в края на обиколката са възможностите за промяна, възгледите на гражданите и живущите, идеите за промяна на пространството,нуждата от озеленяване, изкуство и култура и нуждите на бизнеса.

 

Пешеходният тур из Тютюневия град, ще локализира конкретните проблеми в квартала и ще даде възможност на гражданите да изразят мнение за бъдеща промяна. Съвместно с Free Plovdiv Tour, БГ Бъди активен организира мащабна кампания сред местните граждани състояща се от две части - обсъждане на състоянието и бъдещи промени на ул "Иван Вазов" и прилежащите към нея и запознаване с историята на района и развитието му през годините. Една от темите, по които ще се говори е пряко свързана с мястото - тютюнът и замърсяването с цигарени угарки.

 

В контекста на течащите в момента активни дискусии относно превръщането на зоната в изцяло пешеходна, жителите и работещите там ще могат да изложат своите доводи и притеснения. След това събраните резултати ще бъдат обобщени и входирани към Община Пловдив.

 

 

Това е поредната акция на _Място Пловдив, с която искаме да ангажираме хората да се замислят как можем да направим града си наистина образцов - като това включва поддържане на общите части като тротоари и градинки, замърсяване с боклуци като фасове и хартийки, събиране и изхвърляне на рециклируеми опаковки разделно. Улица Иван Вазов е ключова за града и искаме дългосрочно да ангажираме гражданите с опазването й чиста и превръщането му в по-приятно пространство

 

#БезОтпадъци #ПромянатаВъзможна

 

“Разходката на Джейн - Тютюневия град” е част от календара на събитията на инициативата Партньорство за красива и чиста България, водена от БГ Бъди активен и се провежда в партньорство със Сдружение 365 и проекта Free Plovdiv Tour, като част от социалната програма на организацията.

 

Събитието се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола.

 

За Разходката на Джейн:

 

Разходката на Джейн (Janes Walk) е инициатива носеща името на писателя, визионер и урбанист - ДжейнДжен Джейкъбс - един от основателите на т.нар. ”Placemaking” (местоправене)
Разходката на Джейн води своето начало от щатите, а в последствие придобива световно измерение, като традиционно се провежда през месец май, събирайки доброволци, граждани и местни общности. Целта на разходката е опознаване, споделяне и емоционално обвързване на хората с кварталите и публичните градски пространства на които живеят, както и оформяне на бъдещата визия и грижата за тях.

 

За Място България:

 

_Място България е дългосрочна програма, иницииран от сдружение BG Бъди активен, която преобразява пространства в различни градове в страната и ги превръща в предпочитано от местните общности място за дейности на открито. Идеята се реализира за поредна година в България и е вдъхновена от т.нар. PlaceMaking, което предизвиква гражданското общество активно да участва в процеса по сътворяване на атрактивни публични места.“_Място България” цели и да се създаде конструктивен диалог между граждански организации, местни власти и компании в името на дългосрочно партньорство за създаване и поддържане на красиви, удобни и чисти публични зони.
thespot.bgbeactive.org
Facebook - Място България

 

 

 

По традиция Free Plovdiv Tour се провежда на английски език, за да може от услугите ни да се възползват максимално много от гостите на града. Тази година обаче от Сдружение 365 поемаме инициативата всяка събота да представяме пред вас беседи на български език, които не са част от нашия обичаен маршрут и са по-малко познати на публиката.

Тази събота – 31.10.2020г. тематична обиколка ще е посветена на Пловдив след Освобождението.

Включването става с предварително записване чрез съобщение във Фейсбук.

 

Сборен пункт – пл. Стефан Стамболов, 11 часа.

 

150 трайно безработни младежи ще получат шанс за работа по проекта на Община Пловдив
 
Общата стойност на проекта е 199 408 лв
 
Активна работа с младежи и създаване на възможности за заетост предлага новооткритият Център за социални иновации към Община Пловдив. Той е първи по рода си в България и има за цел намаляване на безработицата и връщането на младите в обществения живот. Центърът работи с хора между 15-29 годишна възраст, като важно условие е те да не са ангажирани с трудова дейност, образование или обучение.
 
Негова водеща цел е да обедини всички услуги на Община Пловдив на едно гише и по този начин да улесни младите хора в контакта им с фирми, организации и фондации, които търсят служители, работници и/или стажанти.
 
 
Изпълнението на проекта ще способства за създаването на по-висока и по-качествена заетост, намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване на уязвими групи младежи.
 
Всеки потребител ще получи индивидуално и специално отношение при посещението си в Центъра. След като младежите бъдат регистрирани като потребители, експертите провеждат с тях консултации, помагат с оформянето на автобиографията им и съдействат за намирането на подходяща работа, стаж или обучение в зависимост от квалификацията и уменията им.
 
 
Услугите на Центъра са напълно безплатни и не се обвързват с договорни взаимоотношения или ангажименти. Целта е младежите да имат възможност да се срещнат с бизнеса и публичния сектор на едно сигурно място и да бъдат напътствани за своето развитие.
 
Към момента екипът работи активно с 20 потребители като целта е броят да нарасне до 150. Работата с младежи е в три направления – “Кариерно ориентиране и предприемачество”, “Стажантски програми и образователни дейности” и “Младежки дейности и доброволчески инициативи”.
 
Центърът се намира в Дома на учителя на ул. “Петко Р. Славейков” 4 като помещенията са освежени и предлагат уютна обстановка за работа с младите хора.
Освен в Пловдив, паралелно и в Полша, се изпълнява подобен проект, което дава възможност двата центъра да обменят ценен опит и да надградят постигнатото.
Центърът за социални иновации е част от проект BG05M9OP001-4.003-0020-С01 „Създаване на Център за социални иновации в Община Пловдив“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Общата стойност на проекта е 199 408 лв.
 
Повече информация можете да намерите на Фейсбук страницата на Центъра: https://bit.ly/34Hqlvn или на тел. 087 837 1764.

Тази седмица в Пловдив ще послушаме кино и ще празнуваме отговорно

 

30 октомври

Концерт "Поклон, будители народни"

Колективи от пловдивските читалища ще поднесат пред пловдивчани своя поклон пред будителите, допринесли за пробуждането и самоосъзнаването на българите като единен народ.
Част от празничната програма ще бъдат:
- Хор "Евмолпея";
- Школа за народни танци "Луди млади" при НЧ "Проф. Кирил Дженев - 2018";
- Женски народен хор "Плетеница" към НЧ "Съвременник - 1986";
- Женски народен хор "Родна песен" при НЧ "П.Р.Славейков - 1908";
- Музикална Формация "Приятели" към НЧ "Назъм Хикмет - 1922";
- Група за стари градски песни към НЧ "Захари Стоянов - 1984";
- Вокално-инструментална група "Пеещи сърца" при НЧ "Христо Г.Данов - 1904";
- Танцово студио "Милениум" към НЧ "Христо Смирненски - 1935";
- Танцово студио "Милениум" към НЧ "Захари Стоянов - 1984";
- Танцово студио "Милениум" към НЧ "Антим I - 1937"

Водната каскада на Главната улица (стълбите на Каменица)

17:30 часа

Концерт на Tango Cats

Tango Cats ще ни отнесат към родината на тангото, към страстния Буенос Айрес.

“Tango Cats” разбиват на пух и прах познатото, с което публиката свързва този стил. Триото изпълнява музикални произведения на Астор Пиацола, Карлос Гардел, Ричард Галиано, Д'ариенцо, Троило, Ди Сарли, Фреседо, Д'агостино и Морикон.
Специални гости ще са:
Христо Коликов - Падре,
Веселин Веселинов - Еко,
Стоян Янкулов – Стунджи

Bee Bop Café

21 часа

FLUCA закрива сезон 2020

Програмата по закриването, включва премиера на най-новото видео Le monde d'origine на актуалния женски австрийски колектив CLUB FORTUNA (Ксения Лесневски, Нана Мандл и Сара Стернат), представяне на каталога FLUCA 2020, както и документален филм с кратки интервюта на авторите участници в сезона - Мартина Вачева, Мич Брезунек, Вълко Чобанов, Флориан Ланг, Татяна Данеберг, Александра Ласкова, Елена Савова, Ива Вачева, Красимира Кирова, Марина Генова, Герт Ресингер.

FLUCA - Austrian Cultural Pavilion

18:30 часа

31 октомври

Пловдив след Освобождението

По традиция Free Plovdiv Tour се провежда на английски език, за да може от услугите ни да се възползват максимално много от гостите на града.
Тази година обаче от Сдружение 365 поемаме инициативата всяка събота да представяме пред вас беседи на български език, които не са част от нашия обичаен маршрут и са по-малко познати на публиката. Тази събота - 31.10.2020г. тематична обиколка ще е посветена на Пловдив след Освобождението.
Бихме искали да помолим всички желаещи да се включат в тематичния ни тур да ни уведомят предварително, като ни изпратят съобщение във Фейсбук относно това от колко души се състои групата им.

Площад Стефан Стамболов

11 часа

Разходката на Джейн - Тютюневият град

Разходката на Джейн е глобална инициатива за опознаване на градовете и кварталите в които живеем. Разходка, по време на която пред нас се разкриват неподозирани истории и интересни исторически факти за местата, покрай които преминаваме всеки ден. Разходка, по време на която можем да генерираме идеи за бъдещия облик на квартала и споделяйки, заедно да “нарисуваме” по-удобни публични пространства.

Обиколката ще продължи близо час, през който участниците ще науча за историята на квартала и ще обсъдят важни въпроси като тютюнопушенето и замърсяването от цигарените угарки. Темите, които ще се обсъдят в края на обиколката са възможностите за промяна, възгледите на гражданите и живущите, идеите за промяна на пространството, нуждата от озеленяване, изкуство и култура и нуждите на бизнеса.

Пешеходният тур из Тютюневия град, ще локализира конкретните проблеми в квартала и ще даде възможност на гражданите да изразят мнение за бъдеща промяна.

Ъгъл на ул. Иван Вазов с ул. Капитан Андреев -срещу изгорелите складове

15 часа

Z.I.P Halloween

Момичетата от Z.I.P. са ни подготвили невероятна селекция за Вси Светии!
Нашите приятели от Sailor Jerry и Metaxa пък ще ви изненадат със супер вкусен пунш с тиква, специално за вечерта.

Бар Пощата

21:00 – 23:30 часа

HALLOWEEN PARTY with Varola at BALLY CLUB 

Ако сте сред почитателите на Halloween, заповядайте на 31-ви октомври от 20:00 часа в Bally Club !! Очакват Ви безплатни кървави шотове и позитивната музикалната селекция на Varola.

Bally Club

20:30 – 23:30 часа

01 ноември

Хорът на Турецкий ще пее безплатно на 1 ноември в Пловдив

Известният руски ансамбъл „Хорът на Турецкий” в тази трудна пандемична година направи невъзможното - по време на затворените граници между държавите обиколи за 10 дена половин Европа с музикалния проект „Песни за победата“.
Проектът „Песни на победата“ съществува от 5 години. Тази година артистите го осъществяват под мотото „Музика за мир и здраве“. Музикантите отбелязват, че актуалността на подобни събития тази година е специална. Такива концерти облекчават социалното напрежение у хората, зареждат ги с положителни емоции.

Альоша

14:00 часа

Концерт на Del Padre

Вече 10 години Del Padre даряват почитателите си с радост от живота в чист вид. Всяка среща с тяхната музика пренася гостите в слънчева Испания или романтична Куба. Това е един чудесен повод за празнуване, заедно със своите приятели и фенове! В купона ще участват музикантите: Христо Коликов-Падре, Цветан Андреев, Симеон Леонидов, Живко Василев, Димитър Сираков, Калин Жечев, Деян Илиев и др.

Bee Bop Café

20 часа

Staff party @ Bally Club

Bally Club ви кани на поредица "Staff Party"! -50% на избрани алкохоли и коктейли.

Bally Club

17:00 – 23:30 часа

02 ноември

Завръщане

една изложба на скулптора Борис Сариков

Борис Сариков е артист, чиито творби не могат да останат незабелязани. Причината е тяхната уникалност като съчетание от различни стилове, техники и материали. Страстта си към изкуството той проявява в съвсем ранна възраст. Дървото е материалът, от който изработва първата си творба, после открива камъка, метала. През годините се налага да сменя различни професии, но не спира да рисува и моделира. Открива бронза като материал най-близо до първоначалната идея в глина. Създава собствена бронзолеярна, за да постигне съвършено качество на отливките.

В началото на 90-те год. започва усилено да изучава едно мистериозно изкуство – тракийската торевтика. Създава поредица нови произведения в този стил, познат на Запад като „Chasing & Reposes“. През 2007 г. заминава със семейството си за САЩ, където продължава да търси свой уникален израз на творбите си. В Колорадо открива едни специфични плоски цветни камъни, които стават неразделна част от скулптурите му. Неговите творби е трудно да бъдат описани и снимани. Те трябва да бъдат видени и почувствани на живо. Подобно на една неподвластна на времето категория – любовта например...

Регионален Етнографски музей – Пловдив

17:00  часа

03 ноември

Изложба "Танц на цветовете" на Петя Доненчева

За нея това е първо гостуване в Градска художествена галерия - Пловдив.
Петя Доненчева работи предимно маслена живопис в жанровете натюрморт и пейзаж. Природата „която ни заобикаля и се променя през сезоните и годините“ е сред водещите теми в творчеството ѝ. А стремежът е „всеки да намери нещо от себе си във видяното като спомени от пътувания, от детството, от безбройните красиви места из България и запомнени гледки. Предизвикването на емоция у наблюдаващия е главната цел и върховна награда на всеки творец“ – убедена е младата авторка.
В нейните произведения се откроява и темата за Ориент, който я привлича със своята загадъчност, непреходност и приказност. „Обединяващото начало е моето виждане за детайла, цвета и формата, която преминава в трите измерения и, надявам се, ще остане в четвъртото – времето“ – подчертава художничката.

Градска Художествена галерия

17:00 – 19:30 часа

04 ноември

ДА ПОСЛУШАМЕ КИНО - Хилда Казасян

Очарователната Хилда Казасян, заедно с фантастичните музиканти от Плевенска филхармония идват в Пловдив, за да ни потопят в света на вълшебната българска филмова музика от любимите ленти.
Съдържанието на концерта е докосващо душите не само на меломаните, а и на хората, които не са изцяло отдадени на джаза, тъй като в програмата са подбрани най-любимите и познати мелодии от български игрални филми за всички времена като „Любимец 13“, „Козият рог“, „Адаптация“, „Вчера“ и др.
На сцената до Хилда и Плевенска филхармония с диригент Борислав Йоцов, ще бъдат и едни от най-добрите и утвърдени джазови музиканти в България: Христо Йоцов - барабани, Живко Петров - пиано, Димитър Карамфилов - контрабас и Михаил Йосифов - тромпет.
Специални гости са Теодосий Спасов и Васил Петров.
Мултимедията, която е основен герой в този спектакъл е подготвена от Васил Къркеланов.
Фантастичните аранжименти, които дават един съвсем нов живот на тази толкова обичана от всички музика, са направени специално за този повод от Живко Петров и Христо Йоцов.

Комплекс СИ²ЛА

20 – 22 часа

05 октомври

Познай песента QUIZ!

Покажете музикалните си знания с класики от различни жанрове на музиката. Отборът-победител получава безплатен кръг от специалните шотове на Баба Яга!

BABA YAGA Plovdiv

21:00 – 23:00  часа

No Sense Karaoke Show

След извънредната почивка от бара отново имат възможността да ви поканят на "No Sense Караоке Show", на което да пеете заедно любимите си песни, без да има значение дали можете.
Сценичната треска ще се лекува с шотчета, а несполучливите изпълнения с още повече шотчета!

No Sense

21:30 – 03:00 часа.

Източник: Lostinplovdiv.com

Страница 1 от 1783

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…