7 късометражни филма вдъхновени и посветени на Пловдив ще бъдат заснети от изявени български режисьори в периода юни – декември в града на тепетата

Фондация „Пловдив 2019“ и КИНОПЛОВДИВ търсят доброволци, които да се включат в създаването на 7 късометражни филма, част от програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019. Филмите са вдъхновени и посветени на града на тепетата, а ролите, в които могат да се включват непрофесионалисти, любители, ученици и студенти с интерес към киноизкуството, навършили 18 годишна възраст, са разнообразни. Търсят се доброволни асистенти на режисьора, оператора, сценографа, организатори на терен и други. Всеки избран става пълноценна част от снимачния екип на даден филм и участва в организирането и заснемането на конкретно кинопроизведение, в чийто екип попада.

Режисьорските екипи, които ще създадат филм за Пловдив са Петър Вълчанов и Кристина Грозева („Урок”, „Слава”), Николай Тодоров („Преди да заспя”), Павел Веснаков („Зевс”), Ралица Петрова (“Безбог”), Димитър Кутманов („Ecce homo”), Любомир Младенов („Ловен парк”, „Кораб в стая”), Христо Симеонов („Синът”), а снимките започват в Пловдив през месец юни. Създадените късометражни филми ще бъдат обединени в един пълнометражен омнибус филм, посветен на града, чиято премиера се очаква в началото на 2019 г.

Всеки желаещ да се включи, е необходимо да изпрати кратко свое представяне, възраст, какъв опит и интереси в киното има и за коя позиция смята, че е най-подходящ до адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Организаторите ще се свързват поетапно с избрани кандидатстващи. 

2 comments

  • Comment Link Стиван Стиван Юни 26, 2018

    Те филмите ще се заснемат 1 човек да се учи не взеха... плача.

  • Comment Link Стиван Стиван Юни 14, 2018

    Отговаряте ли на Имейлите?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…