Три промени ще бъдат направени в програмата на Филмовите нощи. Поради големия интерес на 22.07 /неделя/ можете да гледате „Да обичаш Пабло“. В петък 20.07 ще е прожекцията на българския хит „Възвишение“, а премиерната анимация „Хотел Трансилвания 3:Чудовищна ваканция“ е с нова дата 23.07 /понеделник/. Всичките прожекии са с начален час 21.10.

Вторник вечер на лятното кино „Филмови нощи Филипополис“ ще бъдат показани криминалната драма „Да обичаш Пабло“ с участието на Хавиер Бардем ми Пенелопе Крус и българският омнибус с късометражни филми „8’19”, базиран по разказите на Георги Господинов.

Прожекцията на „ДА ОБИЧАШ ПАБЛО“ ще бъде от 21:10. Филмът на Фернандо Леон де Араноа е своеобразен портрет на престъпника (Хавиер Бардем) през очите на любовницата му Вирхиния Вайехо (Пенелопе Крус). С нейния глас зад кадър влизаме в бизнеса му, чиито пипала едновременно убиват полицаи и строят къщи за бедните, минаваме през Конгреса на Колумбия, където става заместник-депутат и стигаме до последния му фатален телефонен разговор.

По-късната прожекция, тази от 23:30 ще бъде на българския„8’19”, в който се разбира, че 8 минути и 19 секунди е цялото време, което имаме, преди вестта за смъртта на Слънцето да ни достигне. Толкова време отнема на светлината, за да пропътува оттам дотук. И после идва тъмнината... Не е задължително темата за Апокалипсиса непременно да бъде разглеждана като глобален катаклизъм, конници на разрушението, ангели на смъртта, огън и погром. Може да бъде показана и като нещо изключително лично, интимно, почти тихо. В ролите ще видите Ирмена Чичикова, Симон Варсано, Цветан Алексиев, Христо Димитров-Хиндо, Георги Господинов, Светлана Янчева, Иван Бърнев и др.

Билети на касата на кино „Орфей“ от 19.30 до 23.30 ч или онлайн на boxoffice.bg

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…