За първи път тази година „Филмови нощи във Филипополис” ви дават възможността да видите на голям екран едни от най-значимите филми от близкото минало. След като вече пловдивчани се насладиха на изключителните визуални качества на екшъна „Матрицата”, дойде време за един още по-зрял и необуздан филм, който според много специалисти завинаги промени света на киното.

От 21:10 ч тази вечер в Лятно кино „Орфей” ще бъде прожекцията на култовия„БОЕН КЛУБ” от режисьора ДЕЙВИД ФИНЧЪР. Припомнете си на голям екран и отличен звук защо БРАД ПИТ и ЕДУАРД НОРТЪН промениха завинаги представите ни за това на какво е способен кино форматът. Филмът разказва историята на Тайлър Дърдън – млад и дързък анархист, който не иска да живее в свят, изпълнен с подлост и лъжи. А „облагите” на кухата консуматорска култура не могат да укротят неговия гняв.

Така се ражда идеята за боен клуб. Тайните боксови мачове се превръщат в отдушник на стаената агресия за хиляди млади мъже с успешна кариера и провален живот. Тайлър е убеден, че тази радикална форма на психотерапия е единственият начин да преодолеят рамките на безцелното си съществуване и да бъдат свободни. Защото в неговия живот няма правила, граници, спирачки.

От 23:30 ще бъде поредната прожекция на тазгодишния трилър „СИКАРИО 2: СОЛДАДО” – продължение на високо оценения филм на Дени Вилньов от 2015. Според критиката новата история продължава логично историята на героите Алехандро и Мат и надгражда криминалния свят, завещан от оригинала. След като започват повсеместна война, насъсквайки картелите един срещу друг, тайният агент Мат (ДЖОШ БРОЛИН) и неговата дясна ръка АЛЕХАНДРО (БЕНИСИО ДЕЛ ТОРО) ще трябва да вземат избори, които могат да променят завинаги отношенията им, а едно малко момиче ще се окаже, че държи ключа от бъдещето на двете страни.

Билети на касата на кино „Орфей“ от 19.30 до 23.30 ч или онлайн на boxoffice.bg

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…