След като пловдивчани успяха да се насладят на шедьовъра на Куентин Тарантино „Криминале”, Филмови нощи във Филипополис продължават с последните си три вечери,  в които ще бъдат представени разнообразни заглавия. Тази вечер това ще бъдат българската антология „8’19” и комерсиалният хит „ВЪЗВИШЕНИЕ”.

От 21:10 филмовата петък вечер започва с „8’19” – филм-омнибус, състоящ се от 6 новели по разкази на Георги Господинов, реализирани от 6 различни екипа. Заглавието идва от времето, с което бихме разполагали, преди вестта за смъртта на Слънцето да ни достигне. Филмите са режисирани от имена като Kристина Грозева, Петър Вълчанов, Теодор Ушев, Владимир Люцканов, а в ролите влизат звездите Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Христо Димитров-Хиндо, Светлана Янчева, Иван Бърнев и др.

По-късната прожекция от 23:30 ще бъде тази на историческата адаптация по романа на Милен Русков „ВЪЗВИШЕНИЕ”. Историята преплита факти с художествена измислица. През 1872 година Димитър Общи и сподвижниците му осъществяват Арабаконашкия обир. Сред тях са Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев) – полу-революционери, полу-разбойници, които получават задача да издирят и лично да предадат писмо на Левски.

Билети на касата на кино „Орфей“ от 19.30 до 23.30 ч или онлайн на boxoffice.bg

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…