Романтичната комедия "Слънцето в нас" с любимите Жулиет Бинош и Жерар Депардийо дава старт на пловдивското издание на "Любовта е лудост" тази вечер. Кинофестивалът ще се проведе в рамките на 10 дни в LUCKY Дом на киното. В "Слънцето в нас" Жулиет Бинош играе самотна художничка, която търси смислената и истинска любов сред низ любовници с множество недостатъци. В отчаяните си опити тя дори се обръща към екстрасенс - в чиято роля ще видим култовият Жерар Депардийо. Филмът има множество награди и престижни номинации, сред които на фестивалите в Кан, Европейските филмови награди и др. "СЛЪНЦЕТО В НАС" ще може да гледаме от 19:00 часа.

Късният филм тази вечер отново ще предложи много смях в търсене на любовта. "Мистър Щайн е онлайн" ни среща с 75-годишен вдовец, който се впуска в приключения през любопитен интернет сайт за запознанства. Филмът започва в 21 часа.

Програмата на "Любовта е лудост" в следващите дни включва общо 20 заглавия от целия свят. Всеки ден до 23 септември ще може да гледаме по два филма от програмата - в 19 и в 21 часа. Сред интересните заглавия е полският "СТУДЕНА ВОЙНА", носител на "Златна палма" за режисура в Кан. Режисьор на филма е Павел Павликовски - самият той носител на "Оскар" за чуждоезичен филм ("Ида"), който разказва любовна история, която се разгръща по времето на Студената война между Изтока и Запада през миналия век.

В програмата ще можем да видим и други отличени по престижни фестивали филми. Драмата за развеждащи се родители и тяхното дете "ПОПЕЧИТЕЛСТВО" е носител на "Златен лъв", а сред подбраните филми е и друго отличено във Венеция заглавие - "ПРЕКРАСНА СТРАНА".

Повече за фестивала и самите филми можете да научите от фейсбук страницата на LUCKY Дом на киното, а билети можете да откриете на сайта www.boxoffice.bg. Фестивалът е включен в културната програма на града и е подкрепен от Община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…