Херман Кох се среща със своите (по)читатели в Luky Дом на киното

Организаторите на кино фестивала Синелибри канят на среща с феноменалният холандски писател Херман Кох. Той пристига в Пловдив за среща със своите (по)читатели на 15 октомври в 18:00 ч. в Lucky Дом на киното.

Филъмът, на който феновете на киното и литературата ще се насладят е италианската версия на „Вечерята“ – любимата екранизация на самия Кох.

Филмът разказва реалистичната, спираща дъха история на двама братя, техните семейства и отношенията помежду им. Когато синът на единия брат и дъщерята на другия се оказват замесени в смъртта на бездомна жена, напрежението между двете семейства започва да расте. Изниква въпросът ще защитят ли родителите своите деца, или ще ги принудят да се изправят лице в лице с последствията. Колко далеч можеш да стигнеш в желанието да защитиш детето си?

Награди и номинации:
2015 Номинация „Давид ди Донатело” (Давид на младежта) за режисьора Ивано де Матео
2014 Четири награди от кинофестивала във Венеция, в т.ч. за режисьора Ивано де Матео и за най-добър актьор (Джакопо Олмо Антинори)
2014 Награда „Сребърна лента” на италианските филмови журналисти за най-добър актьор (Алесандро Гасман)
2014 Награда FICE за най-добра актриса (Барбора Бобулова).

Интелектуалец, телевизионен продуцент и писател Херман Кох е роден през 1953 г. в Арнем, по-късно се мести в Амстердам. В продължение на месеци изучава руски език, известно време живее във Финландия, но създава семейство с испанката Амалия, от която има 24-годишен син на име Пабло. Идвал е в България  преди 4 години за среща с четящите си фенове.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…