Третият късометражен филм от Кинопловдив – фимът „Fragile“ на Любомир Младенов се снима край реката и в Централна поща

Остров Адата и централната поща в Пловдив предизвикаха творческото вдъхновение на режисьора Любомир Младенов, който избра тези две локации за заснемането на своя нов късометражен филм, част от поредицата Кинопловдив. Снимките се състояха тази седмица и продължиха четири дни – по два на локация.

Филмът „Fragile“ разказва за момиче, в чийто сън навлизаме интимно. Но този сън не е нереална фантасмагория, а е сън – изпитание, в който героинята се изправя срещу страховете си, които наяве е склонна да заглушава. За избора на тема и стилистика на филма – магическия реализъм, режисьорът споделя, че за първи път си позволява да се захване с подобна естетика, докато винаги е имал желание. Това, което го провокира и се осмелява, са конкретните места в Пловдив – островът Адата и пощата. „Интериорът на пощата е абсолютно уникален, чувството наистина е, че влизаш в нечий сън. Такива места за съжаление постепенно изчезват и единственото спасение е спешно да бъдат филмирани. А островът представлява 90 декара девствена гора, заобиколена с вода, всичко това на 10 минути пеша от центъра на Пловдив.“, споделя режисьорът.

Главните роли са поверени на актьорите Надежда Колева, добила популярност от ролите си в столичните театрални постановки „За любовта и други демони”, „Гео“ и „Онова нещо“ и на Александър Бенев, познат ни от филмите „Семейни реликви“, „Жажда“, „Асансьор за пациенти“ и др. и Оператор на филма отново бе Диан Загорчинов, професионалист, с когото режисьорът има два реализирани филма („Кораб в стая“ и „8:19“).

Филмът „Fragile“, заедно с още шест късометражни филма, ще оформи пълнометражния кинопроект, посветен на Пловдив, който се очаква да има премиера през 2019 година като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата.

До момента са заснети филмите „Химера“ на режисьора Павел Г. Веснаков и „Better nature“ на Ралица Петрова. Съвсем скоро започват и снимките на режисьора, родом от Пловдив – Митко Кутманов.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…