Print this page

Френският “Усещане за празник” допълва програмата на фестивала днес

Прожекциите и днес започват в 18.30 часа в Lucky Дом на киното с филма “Глория Бел”. Тазгодишният носител на “Оскар” за чуждоезичен филм, чилиецът Себастиан Лелио, прави римейк на филма си, който спечели международно реноме – Глория (2013), като пренася перипетиите на главната героиня в Лос Анжелис и кани неподражаемата Джулиан Мур за главната роля. Глория обожава своите пораснали деца Питър и Ан, но й е по-интересно да бъде нещо повече от баба. Тя предпочита да прекарва вечерите си, танцувайки в клубове за необвързани, надявайки се да срещне подходящия мъж. И сякаш всичко си идва на мястото, когато Глория се запознава с Арнолд, който се увлича по сияйната й усмивка и съзира красотата зад големите й очила. Но той си е позволил да зависи твърде много от бившата си съпруга и порасналите си дъщери, и изглежда не знае как да се отърси от миналото си.

Късната прожекция в 20:45 часа е на френското заглавие “Усещане за празник” с 10 номинации за “Сезар” и номинация за “Гоя” за най-добър европейски филм. Макс Анжели е изпечен ветеран в бизнеса със сватбени тържества. Неговото последно – във всеки смисъл – събитие е пищен празник, в който имаме: облечен в старомодни костюми персонал, суетен и свръхчувствителен певец, който се изживява като френския Джеймс Браун и намусен, дребнав младоженец, решен да съсипе удоволствието на Макс. Но това, което окончателно скапва Макс, е че колежката му и негова тайна партньорка Жозиан сякаш съвсем го е отписала, флиртувайки неприкрито с доста по-млад от нея сервитьор. Тази вечер ще бъде дяволски дълга… особено след като въздушната серенада на младоженеца започне.

Цените на билетите са 8 и 6 лв. /за студенти, ученици и пенсионери/.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…