Киноманите ще видят още италианската класика „Приятели мои“, анимацията за възрастни “Рубен Бранд, Колекционер”, „Всички знаят“ и “Мумините и чудната зимна страна”

Съботният ден се очертава натоварен за всички киномани. Прожекциите от феста започва още в 13.00 часа със заглавие за най-малките зрители - “Мумините и чудната зимна страна”. Появили се в поредица от детски книжки на писателката Туве Янсон, създанията с чудати форми, наречени Мумини, са безспорно най-разпознаваемата финландска културна емблема.

От 16.15 часа Киномания продължава с анимацията за възрастни “Рубен Бранд, колекционер”. Съсипан след смъртта на баща си и измъчван от халюцинации, свързани с някои от най-великите картини в света, психиатърът Рубен Бранд осъзнава, че има нужда от помощ. За негов късмет контингентът му от криминални пациенти е готов да помогне: от гъвкавата клептоманка Мими през якия бодигард на знаменитости Чао-Чао Джо до недотам дискретния компютърен спец Фернандо. Скоро колоритната банда започва да обира прочути музеи, открадвайки 13 безценни картини.

С начален час 18.00 е дългоочакваното заглавие “Те” на Паоло Сорентино (“Великата красота”, “Младост”). Това е саркастична и яростно политически некоректна комедия, присмиваща се както на своя герой Силвио Берлускони, така и на днешна Италия. Заснемайки някои от най-виртуозните сцени в досегашното си творчество, Сорентино изтръгва неистово изпълнение от любимия си актьор Тони Сервило. Едновременно простак и очарователен, привлекателен, но и стеснителен, Берлускони е представен като кълбо от противоречия, а не просто като клоун.

От 18.45 часа днес в зала 2 можете да гледате и извънредната прожекция на филма “Всички знаят” с Хавиер Бардем и Пенелопе Крус. Поради големия интерес таква ще има и на следващия ден – в неделя от 12.45 часа.

В 20.45 часа започва италианската класика от 1975-та година “Приятели мои”. Група приятели се подиграват и си правят шеги с техни близки или с нищо неподозиращи граждани. Подсъзнателният двигател на всичките „номера“ е желанието им да държат колкото се може по-далече от себе си старостта и смъртта. Историята е замислена от доайена на италианската комедия Пиетро Джерми (Развод по италиански), който не успява да я реализира и я завещава на Марио Моничели. Култова комедия, изпълнена с гениални и съсипващо смешни ситуации.

 

Билети на касата на LUCKY Дом на киното и онлайн на boxoffice.bg.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…