Print this page

Гледаме “Те” на Паоло Сорентино и френският “Чувствам се добре”  

В 18.15 часа е началото новия филм на Паоло Сорентино (“Великата красота”, “Младост”) – “Те”. За втори път в кариерата си Паоло Сорентино подлага на безпощадната си сатира суматохата на италианската власт чрез преживяванията на опозорен политик. Хипнотичният Il Divo драматизираше падението на дългогодишния италиански премиер Джулио Андреоти. Те е вдъхновен от противоречивата личност на магната и бивш министър-председател Силвио Берлускони – човек, който в реалния живот отново е претендент за властта. Една саркастична и яростно политически некоректна комедия, присмиваща се както на своя герой, така и на днешна Италия. Заснемайки някои от най-виртуозните сцени в досегашното си творчество, Сорентино изтръгва неистово изпълнение от любимия си актьор Тони Сервило. Едновременно простак и очарователен, привлекателен, но и стеснителен, Берлускони е представен като кълбо от противоречия, а не просто като клоун.

В 21.00 часа пък можете да гледате френския “Чувствам се добре”. Жан Дюжарден играе Жак – ухилен мошеник, обсебен от идеята да намери проект, от който да забогатее. С присъщата си налудничавост той решава, че решението е да предлага евтини и бързи козметични корекции, и отвежда сърдечната си, социално ангажирана сестра Моник не къде да е, а в България. Във Франция Моник е лидер на комуна, приютила бездомници, занимаващи се с рециклиране на употребявани стоки. Част от неподражаемата оригиналност на филма е, че снима истински обитатели на един от известните във Франция центрове „Емаус”. Изпъстрен с ярки цветове и безсрамна пакостливост, както и предишните филми на тандема Делепин/Керверн, филмът е еуфорично, радостно сюрреалистичен и напълно съответства на заглавието си.

Билети на касата на LUCKY Дом на киното и онлайн на boxoffice.bg.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…