От 25-ти януари в Lucky Дом на киното "Кралицата на Шотландия" ще ни отведе на неповторимо и въздействащо пътешествие назад към XVI век, в което зрителите ще станат свидетели на невероятната трагична съдба на две жени, които завинаги променят хода на доминираната от мъжете история. Създаден по впечатляващи действителни събития, описани в интригуващия роман на д-р Джон Гай и разказан на екран от сценичния режисьор и визионер Джоси Рурк, Кралицата на Шотландия разкрива непознати страни от живота на Мери Стюарт и отношенията ѝ с нейната братовчедка, кралицата на Англия – Елизабет I. Родена като католичка във времена на религиозен смут и размирици, още като невръстно дете Мери Стюарт е изпратена в безопасност във Франция. Едва 15-годишна тя се омъжва за наследника на френския трон и на 16 става кралица. Две години по-късно Мери овдовява, но вярна на непоклатимите си принципи, отказва да се омъжи повторно и се връща в родната Шотландия, за да седне на трона, който ѝ принадлежи по право. По това време обаче Шотландия и Англия са под управлението на властната ѝ братовчедка Елизабет І. Срещата между двете поставя началото на жестоко съперничество, напоено от амбициите на две жени в един мъжки свят, готови на всичко, за да защитят това, което им принадлежи. Страхопочитанието, което белязва чувствата им една към друга, е потиснато от първичната човешка алчност за власт и контрол, а интригите и заговорите, дело на най-близките хора в обкръжението им, водят до драматична и болезнена развръзка, която отеква в историята. В ролите на Мери Стюарт и Елизабет І са номинираните за „Оскар“ актриси Сърша Ронан (Хана, Бруклин, Лейди Бърд) и Марго Роби (Вълкът от Уолстрийт, Аз, Тоня). В Кралицата на Шотландия участват още Джак Лоудън, Джо Алуин, Джема Чан, Мартин Компстън, Исмаел Кордова, Брендън Койл, Йън Харт, Гай Пиърс и др. Режисьор на филма е Джоси Рурк, а сценарият е дело на Бо Уилимон. "Кралицата на Шотландия" идва в кината на 25-ти януари 2019 г. от Форум Филм България.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…