Какво е European Short Pitch: Едно от най-важните събития в Европа за развитие и продуциране на късометражни филми идва в България! Шестнадесет обещаващи проекти на млади и талантливи екипи от цяла Европа, между които и два български, ще вземат участие във форума. Техните сценаристи и режисьори ще пристигнат през януари в София. Четирима лектори с богат професионален опит ще помогнат на екипите при развитието и реализирането на проектите. European Short Pitch ще бъде отворен и за български кинодейци и студенти. В отворената програма, която ще се проведе в София и Пловдив очаквайте: мастеркласове, прожекции, дискусии, срещи и пичининг сесии.

Програмата за неделя (21.04.2019)

18:30, Клуб "Фарго" - Мастерклас с Жером Нунес

"Как да финансираме и продуцираме късометражно кино?"
Мастеркласът е за това как да намерим продуцент и по-точно подходящ продуцент за късометражен филм. Какъв е залогът? Какви са капаните, които да избегнем? Какво означава филмът да бъде финансиран? Заслужава ли си копродукцията? Какви са събитията, програмите и платформите, които могат да помогнат да реализирате проектите си?

19:30, Lucky Дом на киното - ПРОГРАМА ОТ КЪСОМЕТРАЖНИ ФИЛМИ #2
"Хелга е в Лунд" - Телия Петраки (Гърция, 2016, 20')
"Шумният" - Каролис Каупинис (Литва, 2014, 14')
"Мълчанието на умиращата риба" - Василис Кекатос (Франция/Гърция, 2018, 20')
"Момчето-елен" - Катаржина Гондек (Полша/Белгия/Хърватия, 2017, 15')

дискусия с публиката. Работен език: английски.

Кой е Жером Нунес: Магистър по американско кино (Екс-ан-Прованс) и носител на докторска степен от университета в Нотингам, където е преподавал литература и кино.
В момента Жером живее и работи в Марсилия. Заедно с Жан-Лорен Синидис създава продуцентската къща за авторско кино Films de Force Majeure през 2010г. (носител на Наградата за изгряващи продуценти на Френските телевизии за 2016/17), ориентирана най-вече към международни копродукции.
Жером Нунес работи и като сценариен консултант за различни платформи: le G.R.E.C. (югоизточна Франция, 2012), Generator (Страсбург, 2013), Scriptwriting Summer Camp (България, 2016), Warshat Aflam (Arabic Film Festival в партньорство със CNC Film Fund, 2016-19), Pitch Please! (Luxembourg City Film Festival, 2013-16).
Режисьор е на късометражния филм "RELAPSE", селектиран на редица фестивали.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…