Print this page

Какво е European Short Pitch: Едно от най-важните събития в Европа за развитие и продуциране на късометражни филми идва в България! Шестнадесет обещаващи проекти на млади и талантливи екипи от цяла Европа, между които и два български, ще вземат участие във форума. Техните сценаристи и режисьори ще пристигнат през януари в София. Четирима лектори с богат професионален опит ще помогнат на екипите при развитието и реализирането на проектите. European Short Pitch ще бъде отворен и за български кинодейци и студенти. В отворената програма, която ще се проведе в София и Пловдив очаквайте: мастеркласове, прожекции, дискусии, срещи и пичининг сесии.

Програмата за неделя (21.04.2019)

18:30, Клуб "Фарго" - Мастерклас с Жером Нунес

"Как да финансираме и продуцираме късометражно кино?"
Мастеркласът е за това как да намерим продуцент и по-точно подходящ продуцент за късометражен филм. Какъв е залогът? Какви са капаните, които да избегнем? Какво означава филмът да бъде финансиран? Заслужава ли си копродукцията? Какви са събитията, програмите и платформите, които могат да помогнат да реализирате проектите си?

19:30, Lucky Дом на киното - ПРОГРАМА ОТ КЪСОМЕТРАЖНИ ФИЛМИ #2
"Хелга е в Лунд" - Телия Петраки (Гърция, 2016, 20')
"Шумният" - Каролис Каупинис (Литва, 2014, 14')
"Мълчанието на умиращата риба" - Василис Кекатос (Франция/Гърция, 2018, 20')
"Момчето-елен" - Катаржина Гондек (Полша/Белгия/Хърватия, 2017, 15')

дискусия с публиката. Работен език: английски.

Кой е Жером Нунес: Магистър по американско кино (Екс-ан-Прованс) и носител на докторска степен от университета в Нотингам, където е преподавал литература и кино.
В момента Жером живее и работи в Марсилия. Заедно с Жан-Лорен Синидис създава продуцентската къща за авторско кино Films de Force Majeure през 2010г. (носител на Наградата за изгряващи продуценти на Френските телевизии за 2016/17), ориентирана най-вече към международни копродукции.
Жером Нунес работи и като сценариен консултант за различни платформи: le G.R.E.C. (югоизточна Франция, 2012), Generator (Страсбург, 2013), Scriptwriting Summer Camp (България, 2016), Warshat Aflam (Arabic Film Festival в партньорство със CNC Film Fund, 2016-19), Pitch Please! (Luxembourg City Film Festival, 2013-16).
Режисьор е на късометражния филм "RELAPSE", селектиран на редица фестивали.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…