Тази вечер от 21:10 Филмови Нощи във Филипополис ви предлагат да се потопите в красивата биографична история за създателя на литературните шедьоври „Властелинът на пръстените” и „Хобит”. Филмът на Доме Карукоски с участието на Лили Колинс и Никълъс Холт разказва за ранните години на знаменития автор и приятелството, куража и вдъхновението, които открива в училище. Отгледан от грижовна майка, която от малък подхранва въображението му, но която загива, когато той е едва на 12 години, Толкин е принуден сам да върви по един несигурен път. Всичко се променя, когато заедно със свои съученици сформират тайно общество от артисти и бунтари, които се надяват да променят света заедно.

От 23:30 ч. ще бъде късната прожекция, тази на българската комедия УЮТ – режисьорски дебют на обичания български актьор КАМЕН ДОНЕВ. В историята се преплитат тежки семейни взаимоотношения в комедиен аспект – съдбата, парите, съседите, бъдещето, как живеем, с какви темпове, с какви обороти, какво даваме, какво искаме, как се разминаваме.

Напомняме ви, че тазгодишното издание също ще предложи и три непреходни класики – шедьоврите ЧЕРНА КОТКА, БЯЛ КОТАРАК (на 12.07), ГЛАДИАТОР (на 18.07) и АМАДЕУС (на 25.07).  Очаква ви също така новото издание на BANFF Mountain Film Festival от 11.07, както и много нови и български филми, които можете да откриете в програмата.

Цените на билетите за кинопанорамата са 7/6 лв, за BANFF - 10лв. Ще се продават на касата на лятно кино „Орфей“ /19.30-23.30ч/ от деня на откриването - 05.07, на касата на LUCKY ДОм ан киното /16.00-21.00 ч/, както и на boxoffice.bg

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…