Print this page

Тази вечер от 21:10 Филмови Нощи във Филипополис ви предлагат да се потопите в красивата биографична история за създателя на литературните шедьоври „Властелинът на пръстените” и „Хобит”. Филмът на Доме Карукоски с участието на Лили Колинс и Никълъс Холт разказва за ранните години на знаменития автор и приятелството, куража и вдъхновението, които открива в училище. Отгледан от грижовна майка, която от малък подхранва въображението му, но която загива, когато той е едва на 12 години, Толкин е принуден сам да върви по един несигурен път. Всичко се променя, когато заедно със свои съученици сформират тайно общество от артисти и бунтари, които се надяват да променят света заедно.

От 23:30 ч. ще бъде късната прожекция, тази на българската комедия УЮТ – режисьорски дебют на обичания български актьор КАМЕН ДОНЕВ. В историята се преплитат тежки семейни взаимоотношения в комедиен аспект – съдбата, парите, съседите, бъдещето, как живеем, с какви темпове, с какви обороти, какво даваме, какво искаме, как се разминаваме.

Напомняме ви, че тазгодишното издание също ще предложи и три непреходни класики – шедьоврите ЧЕРНА КОТКА, БЯЛ КОТАРАК (на 12.07), ГЛАДИАТОР (на 18.07) и АМАДЕУС (на 25.07).  Очаква ви също така новото издание на BANFF Mountain Film Festival от 11.07, както и много нови и български филми, които можете да откриете в програмата.

Цените на билетите за кинопанорамата са 7/6 лв, за BANFF - 10лв. Ще се продават на касата на лятно кино „Орфей“ /19.30-23.30ч/ от деня на откриването - 05.07, на касата на LUCKY ДОм ан киното /16.00-21.00 ч/, както и на boxoffice.bg

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…