Print this page

Събота вечер от 21:10 пловдивчани ги очаква среща с Анна – последният филм на френския майстор Люк Бесон. Саша Лус е в ролята на Анна Полякова, бивш модел от Москва, превърнал се в правителствен агент и убиец. В трейлъра виждаме на какво е способна след като превръща в руини цял ресторант и се разправя с всички гости, използвайки оръжия и всевъзможни подръчни материали. Анна е вербувана от своя шефка (Хелън Мирън е нейния вариант на Бондовия М), която я изпраща на секретна мисия в Париж. Типично в стила на екшън каноните на Бесон, бойните сцени са изпипани като истински балет. Точно, както го направи в класики като „Никита“, „Леон“ и най-големия си хит до момента – „Луси“.

Късната прожекция от 23:30 ч. ще бъде тази на „Бохемска рапсодия“ – най-гледания филм за изминалата година. Филмът на Декстър Флетчър и Брайън Сингър проследява възхода на групата „Queen” от запознанството им с техния уникален вокалист  Фреди Меркюри (носителят на Оскар Рами Малек) до емблематичния им концерт на Уембли. Филмът е истински празник с музиката на Queen, почитащ невероятния живот на един от най-великите вокалисти в историята на музиката.

На 22.07 /понеделник/ от 21.10 ч в рубриката „Пожелахте да гледате“ ще бъде показан филмът „Лятото на обичайните заподозрени“. Специален гост ще бъде Стефан Вълдобрев.

Тазгодишното издание тепърва ще предложи още една непреходна класика – Амадеус (25.07) на режисьора Милош Форман.  Ще продължат прожекциите на новия екшън-трилър на Люк Бесон – „Анна”, а всички, които са пропуснали или искат да видят отново на голям екран оскаровите финалисти „Роди се звезда“, „Зелената книга“ и „Бохемска рапсодия“, ще получат тази възможност в оставащата седмица до края на Филмовите нощи.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…