Вторник вечер от 21:10 Филмови нощи във Филипополис кани всички почитатели на жанровото кино на едно своеобразно завръщане към познатата стилистика на френския режисьор Люк Бесон с новия му филм АННА. С участието на Килиън Мърфи, Хелън Мирън, Люк Евънс и Саша Лус филмът проследява Анна Полякова, бивш модел от Москва, превърнал се в правителствен агент и убиец. Анна е вербувана от своя шефка, която я изпраща на секретна мисия в Париж. Типично в стила на екшън каноните на Бесон, бойните сцени са изпипани като истински балет. Подобно на класики като „Никита“, „Леон“ и най-големия си хит до момента „Луси“.

Късната прожекция от 23:30 ч. ще бъде тази на последния филм на легендарния режисьор Дани Бойл – ВЧЕРА СИ Е ЗА ВЧЕРА. Филмът се фокусира върху Джак Малик (Химеш Пател) – музикант и автор на песни в малко английско крайморско градче. Единствената му опора в неуспешната му кариера е приятелката му от детинство Ели (Лили Джеймс). След странен инцидент с автобус по време на глобално спиране на тока той се оказва единственият човек на света, който си спомня за съществуването на Бийтълс. Джак бързо се превръща в суперзвезда, изпълнявайки парчетата на най-великата група на всички времена пред публика, която ги чува за първи път. Поне докато нещата не се объркват.

Напомняме ви също така, че тазгодишното издание тепърва ще предложи още една класика на почитателите на голямото кино, това ще бъде АМАДЕУС (25.07) на режисьора Милош Форман.  Очакват ви също така още няколко прожекции на британската комедия ВЧЕРА СИ Е ЗА ВЧЕРА, както и на новия екшън-трилър на Люк Бесон – „АННА” (от 20.07), който бележи завръщане на режисьора към неговите корени.

Цените на билетите за кинопанорамата са 7/6 лв. Продават се на касите на лятно кино „Орфей“ /19.30-23.30ч/ и LUCKY Дом на киното /16.00-21.00 ч/, както и онлайн на boxoffice.bg.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…