Кино клуб Пловид ни кани от 17 до 19 август (събота, неделя, понеделник) на открита сцена Ядрото в Капана, Пловдив за няколко безплатни прожекции на късометражни филми. Програмата ще бъде с продължителност около час и половина, от 21:00 до 22:30, и ще включва, както самите прожекции, така и среща с някои от авторите.

Организаторите се надяват на искрена, интерактивна дискусия за правенето на късо кино:

  Как да разпознаем добрата идея?
  Как да намерим средства за реализация?
  Как да навием известни актьори?
  Каква е съдбата на филма после?
  Какъв е пътят от къс до голям филм?

В програмата са селектирани някои от най-интересните заглавия от последните години. Филмите са по-скоро завършени кратки истории - с начало, среда и край - отколкото типичните експериментални късометражки. В повечето личи стремежът на режисьора към бъдещ пълнометражен проект.

* * *
Започваме в събота (17.08) с филма "Сладки" (9м.) на Деян Цвятков - Дино, както и двата " Майка ми Calling" (25м.) и "Батмобил" (15м.) на Деян Барарев. Специални гости ще бъдат режисьорите на филмите!

Деян Барарев нашумя с "провокативния" си филм "Ботев е идиот", който освен че му донесе номинация за наградата "Стоян Камбарев", ни най-малко няма за цел да обиди великия революционер. Трябват ти 5 минути в присъствието на Деян, за да разбереш, че той е по-скоро симпатяга, отколкото провокатор. Той е от онази рядка порода, която прави кино с повече кеф, отколкото мъка. Освен това в момента търси персонал за магазина си за нестандартни подаръци - така че може да имате и друга тема на разговор след прожекциите.

Деян Цвятков - Дино е човек с много таланти. Актьор, сценарист, режисьор и музикант. Kлавир и вокали на "Тhe Gentlemen" - ако сте ги слушали на живо, разбирате за какво става въпрос; ако не сте - горещо го препоръчваме, особено на дамите. Как съчетава кино, театър, изложби (Място 167), музика и кое би правил по-различно, ще ни разкаже сам в напълно отворен разговор. Освен това, ако заслужим, може да ни даде да надникнем в следващия му проект, който завършва буквално в момента.

* * *
В неделя (18.08) ви очакват още три чудесни филма!

Започваме със СТЕРЕОЛЮБОВ (10 мин) на режисьора Мартин Илиев с гласа на любимия Китодар Тодоров. В него млада двойка отдавна е загубила искрата на привличане и връзката им е потънала в рутина. Неспособни да се справят сами, те търсят последна надежда в запис, който трябва отново да запали любовта между тях.

Вторият филм на Мартин Илиев, който ще видим тази неделя, ще бъде МОЖЕ БИ УТРЕ (25 мин.). Ето какво казва главният герой в него:
"Аз съм Сам, в смисъл, че така се казвам. Не съм излизал от 2 години, 232 дни и 18 часа..."

Последният филм в неделя ще бъде НЕПОЗНАТИ (34 мин.) на Камелия Петрова. В него вама непознати в автобус решават да не се влюбят.

Авторите определят филма като много пловдивско-тракийски. Главната актриса е Евгения Ангелова - от Пловдив, актьорът Стефан Вълдобрев е от Стара Загора,
режисьорката Камелия Петрова от Пловдив, операторът Кирил Проданов пак от Пловдив, в поддържащата женска роля е Цвета Дойчева отново от Пловдив, копродуцент е Ангел Иванов - от Асеновград, а продуцент е Георги Иванов - пловдивски зет.

* * *
Понеделник вечер (19.08) е последна за Късо кино на открито. В нея ще видим комедията МИШО И ВИКТОРИЯ ЗАВИНАГИ (25 мин.) с
участието на любимите Краси Ранков, Влади Въргала, Стефан Денолюбов. Режисьор е Елена Тончева, а оператор Марин Маринов.

Филмът разказва за сватбения ден на Мишо и Виктория, в който техните родители са се постарали да вдигнат прекрасно тържество. Настроението е приповдигнато, гостите са колоритни и по всичко личи, че събитието ще мине чудесно. Докато не започват да се появяват проблеми, които заплашват да превърнат празника в кошмар...

Вторият филм на Елена Тончева ще бъде КАПИЯ (20 мин.) с участието на Иван Бърнев, Полина Недкова и Илка Зафирова ще видите в последната вечер на Късо кино на открито този понеделник.

За да отмъсти на твърде строгия си нов учител Стоичков, Лили краде ключовете му и нахлува в дома му, за да му прави номера. Не е подготвена обаче за присъствието на неговата сляпа и сприхава майка. Заловена от нея, тя лъже, че е сгодена за г-н Стоичков.

* * *

Всички филми (без един от последните) ще бъдат с английски субтитри за чуждестранните гости на Пловдив, но не идвайте със закъснение, защото местата са ограничени.

Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив - Plovdiv Municipality, дирекция "Култура и културно наследство".

ВХОД СВОБОДЕН!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…